Hadházy Ákost és Szabó Tímeát nem érdekelte a svéd NATO-csatlakozás

A baloldal által kezdeményezett ülésre még az ellenzéki politikusok egy része sem volt kíváncsi.

2024. 02. 05. 14:45
EP2I0099
20230925 Budapest Parlament Országgyűlés őszi ülésszaka Fotó: Teknős Miklós TM Magyar Nemzet MN A képen: parlamenti patkó totál Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenzéki kezdeményezésre hívta össze hétfőre az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László házelnök. Az ülést az MSZP kezdeményezte, összehívását támogatta a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja, valamint egy független képviselő. A svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényjavaslat zárószavazása mellett két, ellenzéki kezdeményezésű előterjesztés napirendre vételét kérték.

Ugyanakkor az ülésen több ellenzéki képviselő nem vett részt. A Demokratikus Koalíció részéről Dávid Ferenc, Gy. Németh Erzsébet, Hegedüs Andrea, valamint Varga Zoltán, a Momentum politikusa közül Fekete-Győr András, Hajnal Miklós és Lőcsei Lajos, az MSZP-ből Hiller István, a Párbeszédtől Mellár Tamás, Szabó Tímea, illetve Szabó Rebeka, míg az LMP-től Keresztes László Lóránt nem volt jelen az ülésteremben.

Rajtuk kívül a független színekben politizáló Hadházy Ákos sem fáradt be az Országgyűlés rendkívüli ülésére.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.