Így zárkóztatnák fel a leszakadókat Sarkadon

A cél az, hogy a város leszakadó területein élő közösségeket integrálják, hogy javítsák a hátrányos helyzetűek életlehetőségeit.

Forrás: BEOL2024. 02. 25. 22:47
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hátrányos helyzetűeket segítik azzal a projekttel Sarkadon, amely a napokban indult el. A programba legalább 256 sarkadit vonnának be, akiket kilenc szociális munkás támogatna – adta hírül a Békés vármegyei hírportál.

A cél az, hogy a város leszakadó területein élő közösségeket integrálják, hogy javítsák a hátrányos helyzetűek életlehetőségeit. Segítik őket abban, hogy a munkaerőpiac hasznos tagjaivá váljanak, illetve fontos, hogy elérhetők legyenek számukra az életminőség javulását szolgáló szolgáltatások – ismertették az önkormányzatnál.

A napokban indult program Sarkad három szegregátumát érinti, amelyek összességében a Sarkadkeresztúri út, a Magyar utca és a Szalontai út környékét jelentik. Ezekről a területekről vonnának be legalább 256 sarkadit a projektbe, akiket kilenc szociális munkás segítene a terepen végzett munkájával – írta a lap.

A projektben közösségfejlesztő programokat; beilleszkedést, integrációt segítő akciókat; pénzügyi, családszervezési, életvezetési, adósságkezelési tanácsadásokat; képzéseket, munkaszocializációs programokat terveznek; de például a három és hat év közötti gyerekek számára iskola-előkészítő fejlesztések ugyancsak szerepelnek az elképzelések között. Emellett hangsúlyt fektetnek az intézmények közötti együttműködésekre, a szociális munkások felkészítésére.

A Beol cikkében kiemelték, a szociális célú városrehabilitációra a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pluszban 368 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat és konzorciumi partnere, a Békés-Bihar Kistérség Fejlesztő Egyesület.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.