Orbán Viktor: Brüsszel felszámolja az Európai gazdák megélhetését + videó

A miniszterelnök szerint nem szabad beengedni az ukrán mezőgazdasági termékeket az európai piacra.

2024. 02. 19. 11:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az európai gazdáknak az a baja, hogy Brüsszel olyan szabályokat hoz, ami a termelést egyre drágábbá teszi a számukra – idézte Orbán Viktort az európai gazdatüntetések kapcsán a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban a miniszterelnök rámutatott: ez így van Magyarországon is, viszont közben megengedik, hogy olyan országokból hozzanak be mezőgazdasági termékeket Európába, ahol ugyanezek az előírások nem érvényesek. 

Ez azt jelenti, hogy nem szabad beengedni az ukrán mezőgazdasági termékeket az európai piacra

– hangsúlyozta Orbán Viktor. Szerinte a gazdákat senki nem hallja meg, ők úgy érzik, hogy a távolság köztük és a brüsszeli döntéshozók között az ég és föld. – Ez lehetetlen. Meg kell változtatni a szabályokat – szögezte le a kormányfő.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az Európát behálózó gazdatüntetések végét még korántsem látni, az utóbbi napokban egyre több országban csatlakoznak a gazdákhoz a halászok is. 

Mindenkinek elege van Brüsszel mostani és tervezett intézkedéseiből. 

Vannak helyek, ahol valóságos háborús helyzetek alakultak ki, például felgyújtott trágyadombokkal blokkolják az autópályákat. A gazdáknak azzal is problémájuk van, hogy a harmadik országbeli termelőkkel szemben tisztességtelen versenyben maradnak alul, a jövőben pedig ez csak tovább fokozódna.

 

Borítókép: Jelenet a Fidesz videójából (Forrás: Facebook/Fidesz)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.