Rétvári Bence: Nem merik kimondani Brüsszelben: nagyobb migráció egyenlő nagyobb terrorizmus

„Alig van olyan belügyi tanácsülés, amikor nem azzal kezdjük, hogy részvétet nyilvánítunk az országoknak, amelyeknek az állampolgárai terrormerényletnek az áldozataivá váltak.”

Forrás: Facebook2024. 02. 03. 18:10
RÉTVÁRI Bence
Bicske, 2024. január 29. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Fejér vármegyei Bicskén, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat új egészségügyi központjának avatásán 2024. január 29-én. A telemedicina, orvosi labor és személyre szabott gyógyszerellátási központ 9,3 milliárd forintból valósult meg. A fejlesztés révén olyan, a felzárkózó településeket célzó mintaprogram indult el, amely a 300 legszegényebb magyarországi településen élõ embereknek kíván hatékony egészségügyi ellátást biztosítani. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem merik kimondani Brüsszelben, hogy a nagyobb migráció nagyobb terrorizmust is eredményez mondta Rétvári Bence a Fidesz közösségi oldalán megosztott videójában. Azt még a belügyminiszterek sem tudják eltagadni, hogy Európában érezhetően romlik a közbiztonság. Alig van olyan belügyi tanácsülés, amikor nem azzal kezdjük, hogy az első körben részvétet nyilvánítunk azoknak az országoknak, amelyeknek az állampolgárai valamilyen terrormerényletnek az áldozatai mutatott rá az államtitkár, majd kiemelte:

– És mindezt Európában, azon a kontinensen, amelyik a világ legbiztonságosabb térsége volt.

Úgy folytatta: – Ez egy rendkívül rossz tendencia. Azt sem tudják már eltagadni, hogy Svédországban, amely a jólét és a biztonság szimbóluma volt évtizedeken keresztül, ott mégiscsak az emberek közel 60 százalékaa fél attól, hogy erőszak vagy  bűncselekmény áldozatává válik, ez Magyarországon viszont 5-6 százalék. 

– Látják a romló tendenciát, de nem merik meglépni azt a lépést, amely ezt a folyamatot megállítaná: azt, hogy kitesszük a stoptáblát és megvédjük a külső határainkat.

 

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.