Szánthó Miklós: A pedofil a gyermekeinkre leselkedő legvisszataszítóbb veszély

Az Alapjogokért Központ főigazgatója felidézte: a magyar jobboldal mindig is konzekvensen kiállt a gyermekek védelme mellett.

2024. 02. 08. 17:47
SZÁNTHÓ Miklós
Budapest, 2023. május 4. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ fõigazgatója beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia megnyitóján a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pedofiloknak nincs mentség, nincs bocsánat, nincs kegyelem” – írta közösségi oldalán az Alapjogokért Központ főigazgatója. Szánthó Miklós felidézte: a magyar jobboldal mindig is konzekvensen kiállt a gyermekek védelme mellett.

Ebből következett a gyermekvédelmi törvény és népszavazás, a genderpropaganda elutasítása és az azzal szorosan összefüggő pedofil bűncselekmények súlyosabb büntetése – és ebből következik most az is, hogy az alaptörvény úgy módosul:

a kiskorú gyermekek ellen elkövetett bármilyen bűncselekmény esetén az elkövető nem kaphat a köztársasági elnöktől kegyelmet.

„Nekem is van két kisgyerekem, de nem csak én értek szerintem ezzel egyet: a pedofíliára nincs mentség, a pedofiloknak pedig nincs nincs bocsánat, nincs kegyelem – ez a közakarat” – írta.

A pedofília nem egy  betegség, a pedofil nem egy beteg ember, hanem a gyermekeinkre leselkedő legdurvább és legvisszataszítóbb veszély, bűn, undormány, bűnözői kör

 – közölte, majd hozzátette: ezért minden jogi kiskaput be kell zárni, még erősebb jogi védvonalakat kell kiépíteni.

Szánthó Miklós szerint a kormány hatékonyan és jól reagál: bár jogászkodásnak most tényleg nincs helye, a vonatkozó módosítást valóban alkotmányos szinten kell rögzíteni, és nemcsak a pedofilokra, de minden, a gyermek érdekét sértő bűnözőre ki kell terjeszteni a kegyelmi lehetőség kizárását.

 

Lépett a kormány

Mint arról már beszámoltunk, a Magyar Nemzet birtokába kerültek annak a módosító javaslatnak a részletei, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be csütörtök délután.Az alkotmánymódosító javaslat értelmében

a jövőben nem kaphatnak elnöki kegyelmet olyan személyek, akik kiskorúak sérelmére követtek el szándékos bűncselekményeket.

Vagyis amennyiben az Országgyűlés megszavazza az alkotmánymódosítást, a jövőben a köztársasági elnöknek nem lesz joga kegyelmet adni olyan elítélteknek, akiket pedofíliával kapcsolatos bűncselekmények ügyében ítélték el. A lapunk birtokába jutott információk szerint az alkotmánymódosítást a köztársasági elnök kegyelmi döntése körül kialakult vitával indokolták.

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.