Kázmér 2024. március 4.
logo

Orbán Viktor: Pedofiloknak nincs kegyelem! + videó

Magyar Nemzet
2024.02.08. 15:53 2024.02.08. 23:07
Orbán Viktor: Pedofiloknak nincs kegyelem! + videó

Alkotmánymódosítást nyújtott be a miniszterelnök, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményért elítélt személy elnöki kegyelmet kaphasson.

– Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem – mondta közösségi oldalára felöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

– Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. Nekem is van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, akkor az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni, ezért egyértelmű helyzetet kell teremteni.

A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást,

amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson. Ideje rendezni ezt a kérdést – jelentette be a kormányfő.

A napokban nagy visszhangot váltott ki, amikor nyilvánosságra került, hogy Novák Katalin államfő elnöki kegyelmet adott egy jogerősen elítélt egykori igazgatóhelyettesnek, aki segített a főnökének eltussolni, hogy szexuális visszaéléseket követett el kiskorúak sérelmére.

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét egyrendbeli bűnsegédként elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete és egyrendbeli vesztegetés hatósági eljárásban bűntette miatt ítélték szabadságvesztésre, továbbá tiltották el a közügyektől és a foglalkozásától. Az elítélt 2021 óta töltötte büntetését, összesen egy év öt hónapot töltött büntetés-végrehajtási intézetben.

Tavaly március 31-től volt reintegrációs őrizetben, vagyis a büntetés-végrehajtási intézetet elhagyta, saját lakásában helyezték el, és elektromos távfelügyeleti eszközt szereltek fel rá. Erre bírói döntés alapján került sor, amelyben figyelembe vette személyes körülményeit, a büntetés végrehajtása során tanúsított magatartását is. A kegyelmi döntés időpontjában már nem tartózkodott börtönben.

Az elnöki kegyelem hírére az ellenzék Novák Katalin felmentését követelte az államfői tisztség alól. Február 9-re demonstrációt is szervezett már tiltakozásul az Országos Közös Akarat nevű civil szervezet, amely a Belügyminisztérium elé hívja az embereket, hogy onnan a Sándor-palotához vonuljanak.

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.