Szinte kézből esznek ezek az oroszlánok + videó

Ön tudta, hogy egy vadállat is ugyanúgy tanítható, mint egy háziállat? Mondhatjuk neki, hogy ül, fekszik, vagy akár mancs, és ő teljesíti a kért parancsot. Mindezt a pécsi állatkert lakói is meg tudják csinálni.

Forrás: BAMA2024. 02. 21. 18:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az oroszlánok etetésénél nagyon körültekintőnek kell lenni, hiszen ezek a ragadozó macskák könnyen sérüléseket tudnak okozni – magyarázta Varga Tamás, a Pécs ZOO gyűjtemény- és nevelési vezetője.

A látogatók a látványetetés során azt tapasztalják, hogy csörlővel csempészik be az állatok kifutójába az ennivalót, azonban egy tréning teljesen eltér ettől a folyamattól.

Mint a Baranya Vármegyei Hírportál munkatársai megtudták, különböző feladatokat kapnak a gondozóktól ezek a nagymacskák, amelyeket meg kell oldaniuk. Pozitív megerősítésként pedig finom falattal jutalmazzák őket, például friss csirkehúst kapnak elismerésül. Mindezt folyamatosan gyakoroltatni kell velük, hogy ne zökkenjenek ki ebből a ritmusból.

Borítókép: A pécsi állatkert egyik nagymacskája a gondozójával. (Fotó: BAMA/Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.