Belvárosi bankfiókhoz riasztották a rendőröket

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Forrás: HAON2024. 03. 25. 20:42
A Piac utca látképe, balra a Református Kistemplom vagy Csonkatemplom, távolabb a Kossuth téren a Debreceni Református Nagytemplom. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erőkkel vonultak hétfő délelőtt a rendőrök a debreceni Csonkatemplomnál található bankfiókhoz – értesült a Hajdú Online. A Hajdú-Bihar vármegyei hírportálnak az egyik szemtanú elmondta: az események kezdetétől jelen volt a Piac utcai helyszínen.

Akciófilmbe illő jelenetként írta le, ahogy a járőrautók nagy sebességgel hajtottak két oldalról a főutcára, majd lefékeztek a bankfiók előtt. A környékbeli üzletek dolgozóinak egybehangzó nyilatkozata alapján összesen kilenc rendőrautó gyűlt össze a pénzintézetnél.

– Pillanatok alatt megjelentek a rendőrök, aztán lezárták az utca egy részét. Nagyon sok rendőr volt, néhányan védőfelszerelésben, maguk előtt tartott páncéllal helyezkedtek fedezékbe. Nagyon megdöbbentő volt – írta le az egyik eladó.

Helyszíni információik alapján annyi történhetett, hogy

egy férfi összetűzésbe keveredett a bank egyik alkalmazottjával, majd állítólag fegyverrel fenyegetőzött.

Bármi is történt valójában, az események meglehetősen hamar lezajlottak, és az ügyfélfogadás rövidesen folytatódott, majd a járőrök is elhagyták a helyszínt.

Az események után a mentők is megjelentek, akik egy fiatal, eszméleténél lévő nőt vittek ki a bankfiókból a mentőautóhoz.

bank, bankrablás, debrecen, otp, piac utca, rendőrség, mentők
Egy mentőautó is érkezett a helyszínre (Forrás: HAON)

A rendőrség később közleményt adott ki a történtekről:

egy férfi fenyegető kijelentéseket tett, miután arról kapott tájékoztatást, hogy nincs pénz a számláján.

A hetvenhét éves ügyfél ezután kisétált a bankfiókból.

A rendőrök nagy erőkkel keresni kezdték, a Készenléti Rendőrség járőrei pedig egy órán belül elfogták.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói megkezdték a gyanúsítotti kihallgatását, garázdaság vétsége miatt indul büntetőeljárás vele szemben.

A jelenleg beszerzett adatok és a tanúk elmondása alapján sem fegyver, sem ahhoz hasonló tárgy nem volt nála.

Borítókép: A Piac utca látképe (Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.