Egyszer már elítélték a vasárnapi halálos raliverseny szervezőjét

A verseny szervezője azt állítja, nem volt eltiltva. Mint mondta, 1987 óta szervez ralikat, kétszer vette át az év legjobb versenyszervezője díjat.

2024. 03. 25. 19:14
Bajót, 2024. március 24. Rendőrök az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én. Az első információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a raliversenyen egy jármű eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott Lábatlan és Bajót között. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013-as városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen az Arrabona Rally Club elnökét – írja a Telex.

A lapnak ezt megerősítette Bognár Gábor is. A verseny szervezője elmondta, hogy nem volt eltiltva a versenyszervezéstől, és

ő szervezte a vasárnapi Esztergom–Nyerges Rallyt is, amely félbeszakadt, miután a nézők közé csapódott egy autó, és négyen meghaltak, többen pedig megsérültek.

A tizenegy évvel ezelőtti balesetben egy ember meghalt, hatan pedig megsérültek. Az ügyben a bíróság 2018-ban megállapította, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos.

A bíróság ezért akkor a verseny szervezőjét, Bognár Gábort tette felelőssé.

Az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, a tárgyaláson azt mondta, korábban ő is indult versenyeken, 1987 óta szervez ralikat, kétszer vette át az év legjobb versenyszervezője díjat, a városlődi versenyig közel 85 ralinak volt a gazdája, és előtte még sosem történt baleset.

raliverseny
A baleset az Esztergom–Nyerges Ralin történt (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A rendőrség a vasárnapi baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja,

halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen

– közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Nem tarthatták be az előírásokat a nézők

A sebesültek jajgatása és a szemtanúk kiabálása is jól hallható a borzalmas ralibalesetkor készült felvételeken. A futam egyébként sem indult jól, mivel olaj került az útra, ezért a takarítás idejére le kellett állítani a versenyt.

Egy szakértő szerint a balesetnek többféle oka is lehetett, de az már biztos, hogy

körülbelül harmincan tilosban, a nézők elől elzárt helyen álltak,

amikor közéjük csapódott a versenyen részt vevő autó. Utoljára két éve gázoltak halálra egy nézőt magyar raliversenyen – számolt be róla a Tények.

 

Borítókép: Az Esztergom–Nyerges Rally helyszíne (Fotó:MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.