Büntetőeljárás indult a ralitragédia ügyében

Négyen haltak meg a balesetben, sok a sérült.

2024. 03. 25. 9:19
null
Bajót, 2024. március 24. Mentõ az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én. Az elsõ információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a raliversenyen egy jármû eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézõk közé hajtott Lábatlan és Bajót között. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 11. Esztergom–Nyerges Rally második versenynapján, március 24-én 12 óra 20 perc körül a 1126-os számú úton Lábatlan és Bajót között, a 6-os kilométerszelvényben az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott.

A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A baleset következtében

három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette.

Ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között gyermek nincs.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: A baleset helyszíne Lábatlan és Bajót között (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.