Videón a nézők közé sodródó raliautó – egy szemtanú megszólalt az esetről + képek

A halálos balesethez a mentőszolgálat négy helikopterrel és több egységgel vonult ki.

2024. 03. 24. 16:33
null
Bajót, 2024. március 24. Összetört versenyautó az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én. Az elsõ információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a raliversenyen egy jármû eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézõk közé hajtott Lábatlan és Bajót között. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen meghaltak és egyes források szerint közel harmincan megsérültek, amikor a 11. Esztergom-Nyerges Ralin egy versenyautó lesodródott az útról és a nézők közé hajtott – az esetről korábban a Magyar Nemzet is beszámolt.

Az Esztergom és Nyergesújfalu közötti versenyen egy Rally2-es Skoda Fabia R5 raliautó eddig tisztázatlan okokból Lábatlan és Bajót között kisodródott. Az M1 Híradó információi szerint tizenegy embert elsodort, akik közül 

négyen az életüket vesztették, heten pedig megsérültek.

A RallyLife a közösségi oldalán közzétett posztja szerint úgy tudja, hogy egy kislány is életét veszítette a balesetben.

Az M1 helyszíni tudósítása szerint mentőhelikopterek, mentőautók és egyéb egységek érkeztek a helyszínre.

Az Esztergom–Nyerges Rali az ORB2, ORB3 és a Historic mezőnyének idei szezonnyitó versenye volt, amelyet a baleset után a szervezők azonnal leállították, a helyszínelés és az eset vizsgálata jelenleg is zajlik.

Fotó: 24 Óra

A mentők nagy erőkkel érkeztek a helyszínre

Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint a baleset után sokan azonnal a sérültek segítségére siettek és értesítették a mentőket. A helyszínre összesen négy mentőhelikopter és nyolc mentőegység érkezett. A mentősök azonnal megkezdték a tizenkét sérült ellátását, akik közül hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek, míg egy felnőttet súlyos, egy gyermeket pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. 

A mentők négy sérült újraélesztését kezdték meg a baleset helyszínén, azonban sérüléseik súlyossága miatt sajnos nem sikerült megmenteni őket.

 

Továbbra is tart a helyszínelés

Az 1125-ös úti lábatlani elágazástól pár száz méterre történt baleset miatt az 1126-os út érintett része továbbra is le van zárva a helyszínelés miatt. A rendőrök az elágazásnál állnak, a forgalom csak az 1125-ös úton halad, tehát Bajótról például Bajnára el lehet jutni – tájékoztatott a Kemma. Hozzátették: 15.54-kor még egy mentőautó hagyta el a helyszínt.

Fotó: 24 Óra

Közös vizsgálat

A Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) közleményében fejezte ki részvétét a hozzátartozóknak és a családtagoknak. 

A baleset körülményeit az MNASZ a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálja

– szögezték le a közleményben.

Megszólalt egy szemtanú

Az egyik szemtanú elmondta a baleset részleteit. A megkérdezett szerint nagy sebességgel érkezett egy versenyautó Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, a jármű pedig ennek következtében elsodorta a közelben álló embereket. 

A szemtanú úgy látta, hogy négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, és úgy tudja, hogy mintegy 30-an sérültek meg.

– írta a Kemma.

Borítókép: Összetört versenyautó az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.