Életfogytig tartó fegyházat kapott a soproni szexuális ragadozó

A nevelt lányával erőszakoskodó férfi legkorábban huszonöt év múlva szabadulhat.

Forrás: MTI2024. 03. 05. 15:17
Depress,Beautiful,Asian,Prostitute,Sitting,On,Chair,In,Abandon,House.
1493348639 Fotó: Blanscape
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azt a soproni férfit, aki szexuális erőszakot követett el nevelt lányán – tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség a táblabíróság keddi határozatát az MTI-vel.

A férfi nagybátyja és egyben nevelőapja is volt a 2004 februárjában született lánynak. 2018 szeptemberében 

erőszakkal kényszerítette a tizennégy éves lányt, hogy viselje el a szexuális bántalmazást.

A lány nem beszélt a vele történtekről, mivel a férfi veréssel fenyegette. A kényszerű aktus után a lány teherbe esett, amit egészségügyi ellátás során megszakítottak. A vádlott ezután is többször fenyegette és bántalmazta nevelt lányát, 2018 decemberében és 2019 júliusában legalább öt alkalommal bántalmazta szexuálisan. A lány ismét teherbe esett, amit szintén megszakítottak.

Az első fokon eljáró Győri Törvényszék megállapította, hogy a férfi személy elleni erőszakot követett el, ilyen jellegű bűncselekmény miatt 2014 decemberében és 2019 júniusában már elítélték. A törvény értelmében 

erőszakos többszörös visszaesőnek minősül,

ezért az újabb súlyos bűncselekményért kötelező vele szemben az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása. A Győri ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát. A bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött emberrel kerülne kapcsolatba. A férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Blanscape)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.