Megszökött a tárgyalás előtt, a váci emberöléssel vádolt férfiról lehet szó + videó

Kedden tartották volna meg az előkészítő ülést két vádlottal nyereségvágyból elkövetett emberölési ügyben.

Forrás: Magyar Nemzet2024. 03. 05. 14:19
Rendőrautó
rendőrautó Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden tartották volna meg az előkészítő ülést két vádlottal nyereségvágyból elkövetett emberölési ügyben, azonban egyikük, az ügy elsőrendű vádlottja még a tárgyalást megelőzően a bűnügyi felügyeletből megszökött – közölte a Magyar Nemzettel a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály vezetője.

A rendőrök a szúrópróbaszerű ellenőrzés során a vádlottat az otthonában nem találták, aki ezzel a bűnügyi felügyelet szabályait megszegte. Erről a bíróságot a rendőrség munkatársai február 27-én értesítették. 

A bíróság ezt követően a vádlott ellen elfogatóparancsot adott ki.

Sajtóhírek szerint ő lehetett az a férfi, aki még 2022. október 2-án egy sportautót akart ellopni az egyik váci dohánybolt elől, és bár a tulajdonos ezt megpróbálta megakadályozni, a tolvajok elgázolták. A férfi a kórházban meghalt.

Korábban a Pest Vármegyei Főügyészség  is beszámolt az esetről, akkor azt írták, egy váci dohánybolt előtt egy kis csoport férfi alkoholt fogyasztott. Hajnali háromnegyed öt környékén érkezett a sértett gépkocsijával a dohánybolthoz, majd bement vásárolni, miközben az autót járó motorral, a két vádlottól pár méterre hagyta. 

Miután a sértett bement a boltba, a két elkövető odalépett a járműhöz, abba beszálltak és el akartak onnan hajtani. A boltban levő férfi ezt észrevette, kirohant az autóhoz és próbálta az elkövetők útját állni úgy, hogy a kocsi elé lépett, de a sofőr ennek ellenére gyorsított és így a sértett az autó motorháztetőjére került. Ekkor a kocsit vezető férfi hirtelen balra, majd azután jobbra rántotta a kormányt és felhajtott a járdaszegélyre is, ahol az autó kissé megemelkedett. 

A sértett ekkor leesett a járműről a földre.

Az autót vezető elkövető ismét gázt adott, de elveszítette az uralmát a kocsi felett és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközés után mindkét vádlott kiugrott az autóból és a helyszínt gyalog elhagyták.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid idővel a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A Pest Vármegyei Főügyészség az autót vezető férfival szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette, míg a mellette ülő másik elkövetővel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.