Fidesz: Gyurcsányék semmit sem tettek a gyermekek védelme érdekében

A DK 2022-ben a gyermekvédelmi népszavazást sem támogatta.

2024. 03. 06. 17:48
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. szeptember 22. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke politikai évadnyitó beszédet mond a párt rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2023. szeptember 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsányék semmit sem tettek a gyermekek védelme érdekében – reagált a Fidesz a DK kezdeményezésére, amely ötszázmilliárd forintos költségvetési átcsoportosítást javasolt gyermekvédelmi célokra.

A dollárbaloldal a Fidesz–KDNP kormányzása óta egyetlen gyermekvédelmi intézkedést sem szavazott meg, és még Brüsszelben is a magyar gyermekvédelmi intézkedéseket támadták

– hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt. Emlékeztettek: Gyurcsányék nem támogatták a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a gyermekpornográfia elleni javaslatokat, azt sem, hogy a szexuális bűncselekmények nem évülhetnek el, illetve, hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek.

Gyurcsányék 2022-ben még a gyermekvédelmi népszavazást sem támogatták, és inkább arra buzdították az embereket, hogy ne vegyenek részt rajta

– tette hozzá a Fidesz. Jelezték, hogy a Fidesz–KDNP-kormány számára sohasem volt kérdés a pedofília elleni fellépés, és ellentétben a dollárbaloldallal, mindent megtesznek a gyermekek védelmében. Felhívták a figyelmet, hogy míg 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, addig 2024-ben 663, azaz ma nyolcszor annyi pedofil tölti a szabadságvesztését, mint 2010-ben.

Ma sokkal erősebb a magyar gyermekvédelmi rendszer, és az abban dolgozók fizetése is magasabb, mint Gyurcsányék kormányzása idején. Nekünk mindennél fontosabb a gyermekeink védelme, a pedofiloknak pedig nincs és nem is lesz kegyelem – fogalmazott a Fidesz.

Dobrev Klára, az ellenzéki párt EP-képviselője ismertette szerdán pártja javaslatát. A tervezet jelentős forrásokat juttatna a gyermekvédelmi intézmények és a nevelőszülői hálózat megerősítésére, a bentlakásos intézmények felújítására, fenntartására, a jelzőrendszerekre, a gyermekjóléti és családsegítői szolgálatokra, valamint a családi pótlék megduplázására.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.