Itt vannak az újbudai pedofilbotrány legújabb megdöbbentő fejleményei!

A szexuális kényszerítés miatt elrendelt nyomozásban vizsgálja a rendőrség annak a feljelentésnek a tartalmát, amely az újbudai pedofilbotrány önkormányzati érintettségére hívja fel a figyelmet - értesült a Magyar Nemzet. A legújabb információk szerint ugyanis a pedofil bűncselekménnyel gyanúsított Gy. Péter a helyi önkormányzatnál kiemelt pozícióban dolgozó anyjának köszönhetően kerülhette el sokáig a lebukást.

2024. 03. 06. 16:03
Pedophile,And,Young,Boy,As,A,Victim,Of,Abuse
785658952 Fotó: Ground Picture
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újbudai pedofilbotrány újabb, László Imre vezette DK-s önkormányzatot érinthető szálát is vizsgálja a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet.

A történtek előzménye, hogy a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) fordult azután, hogy lapunk megtudta: legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisgyermekkel

Információink szerint ugyanakkor, miután az egyik óvodában panaszt tettek a pedagógiai asszisztens ellen, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik óvodájába. 

A Gy. Péterrel szembeni megengedő bánásmódot a kerület baloldali vezetése lapunk értesülései szerint azért alkalmazhatta, mert nevelőanyja fontos pozíciót tölt be a XI. kerületi önkormányzatnál. A nő a kerület humánszolgálati igazgatóságának vezetője, közvetetten az ő felügyelete alatt működnek többek között az önkormányzat köznevelési intézményei.

 

 

Tényi mindezek miatt kiskorú veszélyeztetése és közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a BRFK-n.  

A rendőrség megkeresésünkre közölte, Tényi bejelentését „a szexuális kényszerítés bűntett miatt korábban elrendelt nyomozás keretében vizsgálják”.

Ismert, Gy. Pétert múlt pénteken vették őrizetbe, majd a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását. Úgy tudjuk, a férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják

A nyomozási bíró végzésben az is szerepel: adat van arra, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el. Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Ground Picture)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.