Jó hír a honvédeknek, érkezik a visszamenőleges béremelés +videó

A honvédelmi miniszter szerint a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásai is szükségessé teszik, hogy 2024-ben tovább növeljék a katonák megbecsülését.

Forrás: MTI2024. 03. 01. 14:34
null
Hajdúhadház, 2023. november 16. A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által 2023. november 17-én közreadott képen a NATO Elõretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport (Forward Land Force Battlegroup – FLF BG) magyar és olasz katonáinak közös lövészete Hajdúhadházon. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László Fotó: HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márciusban kapják meg az átlagosan 11 százalékkal megemelt illetményüket a katonák, a béremelés januárig visszamenőleges – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az orosz–ukrán háború, a közel-keleti konfliktus és az Európát sújtó migrációs hullám nyomán a magyar katonákra továbbra is fokozott mértékben hárulnak Magyarország és a magyar emberek megvédésének feladatai. 

A Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásai is szükségessé teszik, hogy 2024-ben tovább növeljék a katonák megbecsülését.

– hangsúlyozta a tárcavezető. Mint mondta, átlagosan 11 százalékos emelésre számíthatnak a honvédek. 

Emlékeztetett, a kormány kétlépcsős, jelentős mértékű illetményemelésének első üteme 2022 szeptemberében valósult meg, annak mértéke átlagosan 26,4 százalék volt. 

Idén a legénységnél átlagosan 12 százalékos, az altiszti állomány esetében átlagosan 11 százalékos, a tisztek esetében átlagosan tízszázalékos illetményfejlesztés valósul meg

 – tette hozzá.

A miniszter közölte: a jogalkotási feladatok végrehajtását követően hatályba lépett a rendelet, ami 2024. január elsejére visszamenőleg garantálja az emelt összegű illetménykülönbözetek kifizetését, ami azt jelenti, hogy az illetményemelés januárra eső összegét visszamenőleg, a februári illetményükkel egyidejűleg, március első napjaiban fogják megkapni az állomány tagjai.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./Honvédelem.hu/Kertész László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.