Márki-Zay máris beállt Magyar Péter mögé

Formálódik egy új baloldali szövetség, megjelentek már a dögkeselyűk Magyar Péter körül.

2024. 03. 17. 7:30
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2022. április 2. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden támogatásomat felajánlom! – üzeni szombat esti Facebook-bejegyzésében Márki-Zay Péter Magyar Péternek. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje szerint Magyar Péter 

hirtelen jött ismertsége, a fideszesek körében elvitathatatlan hitelessége alkalmassá teszi arra, hogy felgyorsítsa a rendszer összeomlását és leváltását.

Márki-Zay szerint Magyar Pétertől joggal tart mind a Fidesz, mind az ellenzéki pártok, hiszen mindenkitől vihet el szavazatokat. Ennek ellenére nincs benne semmilyen irigység a baloldalon feltűnt Magyar iránt, sőt szerinte 

gyakran épp azokat a gondolatokat fogalmazza meg, ugyanazokat a kifejezéseket használja, mint én is korábban.

– Neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer – fogalmazta meg reményét a hódmezővásárhelyi polgármester, aki szerint Magyart egy sorban kell említeni a szerinte szintén egykor hithű fideszes Hadházy Ákossal. A Mindenki Magyarországa Néppárt vezetője a baloldalnak is rendesen odasóz: 

csak remélni tudom, hogy még ebben a médiadiktatúrában is eljön az a pillanat, amikor már Gyurcsányék nélkül is meglesz a kétharmad Orbán ellen.

Márki-Zay Magyar Péternek több sikert kíván és örömmel támogatja a kormánydöntési próbálkozását. – Hadházy Ákossal együtt vallom, hogy a rendszer választáson immár nem legyőzhető, de kíváncsian várom erre Magyar Péter kísérletét – teszi hozzá.

Borítókép: Márki-Zay Péter még a 2022-es Gyurcsány-koalíció jelöltjeként szónokol (Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.