Megátkozta a bírót a csépai gyilkos népes családja

Tizenöt év után hirdettek ítéletet.

Forrás: Szoljon2024. 03. 12. 15:34
Justice,And,Law,Concept.male,Judge,In,A,Courtroom,With,The bíró, kalapács
572416810 Fotó: everything possible
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem jogerős a ítélet, de alig több mint tizenöt évvel a meggyilkolása után igazságot szolgáltattak egy 79 évesen megölt csépai asszonynak.

A Szoljon emlékeztet, 2008. november 20-án este nyolc óra és 21-én hajnali négy óra között Csépán, a Béke úti házában, kegyetlenül megkínoztak és kifosztottak egy 79 éves nőt, de két év nyomozás után sem jutottak semmire, így lezárták az aktát, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2020 tavaszán élesztett fel újra, az eredmények pedig ezúttal nem maradtak el.

Emiatt a Szolnoki Törvényszéken kedden tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték első fokon az emberöléssel megvádolt tettespár egyik tagját, miután a büntetőügy 2022. novemberi előkészítő ülésén az első rendű vádlott – „Csávóka” – beismerő vallomást tett, ő azóta tölti a rá jogerősen kiszabott tizennégy és fél év büntetését.

A keddi tárgyalás azonban nem telhetett el botrány nélkül. A másodrendű vádlott – „Kakas” – a kezdetektől fogva következetesen tagadja a bűncselekmény elkövetését, az ő esetében indított bizonyítási eljárás most kedden elsőfokú ítélettel zárult le. A határozat szerint Kakas bűnös, és minősített – társtettesként, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett – emberölésért tizenöt év fegyházbüntetést szabott ki a bíró másodrendű vádlottra. Kötelezték továbbá az elmúlt években felmerült 29 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is.  

Ekkor történt, hogy a Kakas tárgyalóteremben helyet foglaló tizenöt fős családjának egyik tagja az ítélethirdetés után hangosan átkokat szórt a bíróra és az ügyészre, illetve a vádlottat kísérő büntetés-végrehajtási őrökre is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.