Szanyi absztinensnek tartja magát és engedélyezné a füvezést

A politikus többek között azt állította, mennyiség kérdése, mindent túl lehet adagolni.

Forrás: Mandiner2024. 03. 14. 20:57
Borítókép: Szanyi Tibor Az ISZSZOM párt alapítója (Fotó: Képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanyi Tibor volt az ATV Szigorlat vendége, ahol Rónai Egon és Krug Emília műsorvezetők mellett Kacsoh Dániel is kérdezhette a politikust. A témák között Magyar Péter és az ellenzék mellett a marihuána legalizálásának kérdése is előkerült.

A Mandiner szerint utóbbi kapcsán Szanyi Tibor úgy fogalmazott: 

A budapesti levegő többet árt az embereknek, mint a marihuánafogyasztás.

Mint mondta: „Nyilván mennyiség kérdése, mindent túl lehet adagolni, még a tiszta vízbe is bele lehet halni, ha valaki túladagolja.”

A marihuána legalizálása kapcsán a politikus kifejtette: nem feltétlenül ragaszkodnak egy adott megoldáshoz, hiszen, mint fogalmaz, „Európában léteznek a marihuána felhasználását viszonylag szabadon kezelő modellek, és ezekből kéne gyúrni egy egységes szabályzatot”. Szanyi Tibor elárulja: a dekriminalizációval egyet tud érteni, azaz „ne lehessen büntetni egy fiatal gyereket azért, mert egyik repülőtérről megérkezik a másikra, és véletlenül a zsebében marad...”

Elnök úr, ön használná a marihuánás cigarettát?

– tette fel a kérdést Rónai Egon, mire Szanyi némiképp kitérő választ adott, s arról kezdett beszélni, hogy Hollandiában vagy Németországban a fogyasztás bizonyos helyeken szabad, bizonyos helyeken pedig tilos.

„Én a magam részéről szűz vagyok az összes létező narkotikum értelmében, és így is kívánom a hátralevő életemet leélni. Ez a személyes része. De akkor lepjük meg a nézőket: 

abszolút absztinens is vagyok, de mégis, a pártunk neve Iszomm, s vannak szóbeszédek, amelyek az ellenkezőjére utalnak velem kapcsolatban

– fogalmazott a baloldali politikus.

Az ellenzék kapcsán egyébként az adás végén kifejtette: szerinte az ellenzéki pártoknak az égvilágon semmi üzenete nincs a szavazóik számára, s nem gondolja, hogy lenne valódi akaratuk a rendszerváltásra.

Borítókép: Szanyi Tibor, az Iszomm párt alapítója (Fotó: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.