Menczer Tamás reagált David Pressman újabb támadására

Az amerikai nagykövet ismét aggodalmait fejezte ki.

2024. 03. 14. 20:42
PRESSMAN, David
US Ambassador David Pressman holds a press briefing after his arrival at Budapest's Liszt Ferenc Airport, on September 2, 2022 (Photo: MTI/Szilard Koszticsak)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás közösségi oldalán reagált David Pressman mai beszédére, amelyben ismét Magyarországot támadta. Az amerikai nagykövet beszédében elsőként rendszámtáblák és a CEU miatt kritizálta a magyar kormányt, majd a sajtó függetlenségével kapcsolatban fejezte ki aggodalmát, és támadást intézett a szuverenitásvédelmi törvény ellen is.

– Magyarország mindig nagy tisztelettel tekintett és tekint az Egyesült Államokra – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

 –Ez a mai beszéd azonban nem egy nagykövethez méltó beszéd, hanem sokkal inkább egy baloldali politikai aktivista beszéde volt

– mutatott rá Menczer Tamás.

Borítókép: David Pressman (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.