Megszólalt a leégett visegrádi Silvanus Hotel egyik vendége, a földi paradicsom helyett a pokol jutott nekik + videó

– Elkezdtek az emberek ész nélkül rohanni, volt, akik fürdőruhában, köpenyben – részletezte az egyik vendég.

Forrás: Metropol2024. 03. 12. 16:00
null
Visegrád, 2024. március 9. Tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 200 vendéget kellett kimenekíteni a visegrádi Silvanus Hotelből, miután március 9-én a szálló negyedik emelete kigyulladt. 

Az egyikük, a családjával a tűz idején is a szállodában pihenő Ágnes a Metropolnak arról beszélt, hogy volt olyan, aki egyenesen a medencéből menekült ki, miután délelőtt háromnegyed tíz körül megszólalt a tűzriasztó.

De erre nem is reagáltam először. Viszont feltűnt, hogy pár perc múlva elkezdtek az emberek ész nélkül rohanni, volt, akik fürdőruhában, köpenyben. Akkor mondták, hogy mindenki azonnal hagyja el a szállodát, mert tűz van

– részletezte a szemtanú, majd azzal folytatta, hogy azonnal pánikolni kezdett, mert tudta, hogy a férje fent van a szobában. 

Fel is hívtam, hogy ég a szálloda. Én lementem az udvarra, ahol akkor már sokan voltak, az épületből pedig dőlt ki a füst. Leért a férjem is, minket pedig kitereltek a parkolóba, borzalmas látvány volt. Jöttek is a tűzoltók, a mentők meg a helikopter

– sorolta. Az emberek közül sokan egyenesen a medencéből menekültek ki. Hozzáfűzte, hogy a szálloda példás gyorsasággal és szervezéssel reagált az eseményekre. Délután aztán visszamehettek a holmijukért, arról azt mondta, siralmas volt a látvány.  

Mindenhol csorgott a víz, majdnem bokáig ért, néhol le volt szakadva a mennyezet

– fűzte hozzá. Ágnes és családja a férje születésnapját ünnepelték volna a hotelban, ha az események nem vesznek tragikus fordulatot. 

Borítókép: A kiégett hotel (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.