Rengeteg pénzt gyűjtöttek a magyar vadászok a gyermekgyógyászatnak

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú kft. 51,2 millió forintot gyűjtött a 2023. évi Országos jótékonysági vadászaton a magyar gyermekgyógyászati intézményeknek – jelentették be kedden Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben egy sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2024. 03. 26. 16:34
Résztvevők kutyáikkal az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőprogramjaként megrendezett 37. Nemzetközi Véreb Fővizsgán a Somogy megyei Kaszón 2021. október 1-jén. (Fotó: MTI/Varga György)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összegről szóló adományt Fejes László, a társaság ügyvezetője nyújtotta át Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárnak és Nagy Anikónak, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatójának.

Fejes László hangsúlyozta: a 11. alkalommal megtartott jótékonysági vadászaton az ország mind a 19 vármegyéjében 42 helyszínen rendezték meg az eseményt, amelyen ezer vadász vett részt. Ezenfelül további mintegy háromszáz közéleti személy, sportoló, olimpikon, politikus támogatta az eseményt.

Arról is beszámolt, hogy az elmúlt 11 évben a hagyományosan december 27-én megrendezett jótékonysági vadászatok alkalmával, ami 2019-ben vált országos kezdeményezéssé összesen több mint 220 millió forintot gyűjtöttek a magyar gyermekgyógyászatnak, amiből immár 25 egészségügyi intézmény részesült.

A támogatásnak köszönhetően több mint 320 innovatív egészségügyi eszköz beszerzése valósult meg, és mintegy 180 ezer gyermek gyógyulásához járulhattak hozzá – számolt be az ügyvezető.

Takács Péter a magyar egészségügy nevében megköszönte az adományt, és úgy vélekedett, hogy a vadásztársadalom tagjaira fokozottan jellemző a természet- és emberszeretet.

Az adománynak köszönhetően olyan eszközök beszerzése valósulhat meg, amelyek biztosítják a gyermekek korszerű egészségügyi ellátását – tette hozzá az államtitkár, aki azt is mondta, hogy a vadászok kezdeményezése példa lehet más társadalmi csoportok számára is.

Nagy Anikó arról szólt, hogy az intézményben közvetlenül évente harmincezer fekvőbeteg, a járóbetegekkel együtt pedig félmillió gyermek ellátása történik meg, és folyamatosan arra törekednek, hogy a világon elérhető legmodernebb berendezésekkel történjen a gyógyításuk.

A gyermekgyógyászatban annál is inkább törekednek a folyamatos innovációra, hogy a gyermekeket a legkisebb fájdalom mellett tudják kezelni és gyógyítani – mondta Nagy Anikó.

Isten áldja a vadászokat!

– zárta szavait a főigazgató.

Borítókép: illusztráció (Fotó:MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.