Távozik a Kétfarkú Kutya Párt vezetése

Lemondott a két társelnök, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna. Kovács vasárnap délután jelentette be, hogy nem indul az önkormányzati választáson, mert pártja nem támogatta az előválasztást.

2024. 03. 10. 22:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna (Suzy) is lemondott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjáról – írja a Mandiner. A hírt Kovács a Telexnek megerősítette.

A párton belül azután lett feszültség, hogy Kovács elindult volna a XII. kerületben az előválasztáson, mert polgármester szeretett volna lenni, ám a pártja nem támogatta.

Lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta

– tették közzé a párt XII. kerületi szervezetének közösségi oldalán. Bejelentették egyúttal, hogy nem indulnak a kerületben az önkormányzati választáson, mert „annak meg semmi értelme, hogy mi is meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz (sic!)”.

 

Baranyi Krisztina kiakadt

Nem ért egyet Ferencváros balliberális polgármestere a párt döntésével. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt vasárnap délután tudatta, hogy mégsem indul a polgármesteri posztért Hegyvidéken a párt elnöke, Kovács Gergely.

A közösségi oldalon erről megosztott bejegyzés alatt reagált Baranyi Krisztina is, aki kommentjében úgy fogalmazott: Kovácsnak reális esélye van rá, hogy öt év munka után polgármester legyen egy „fideszes fellegvárban”. Szerinte a többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt.

Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál

– tette hozzá Baranyi.

 

Borítókép: Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt lemondott társelnöke (Fotó: Mandiner/Ficsor Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.