Új pénzeket vezetnek be Magyarországon + fotó

Már mától találkozhatunk velük.

Forrás: Mandiner2024. 03. 05. 12:46
„Baranya vármegye, Pécs” megnevezéssel 20 000 forint névértékű ezüst és 3000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar vármegyéket és vármegyeszékhelyeket bemutató emlékérme-sorozat második elemeként ezüst és színesfém pénzérméket bocsátanak ki Baranya vármegye és Pécs főszereplésével – vette észre a Mandiner a Magyar Nemzeti Bank közleményét.

„Baranya vármegye, Pécs” megnevezéssel húszezer forint névértékű ezüst és háromezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank.

A pénzeket a 2022-ben indult magyar vármegyéket és vármegyeszékhelyeket bemutató sorozat második elemeként adják ki, amelyek előlapján a vármegyeszékhely, Pécs kiemelkedő kulturális emlékei, a hátoldalán pedig a vármegye természeti kincsei láthatók – írják.

Fotó: Magyar Nemzeti Bank

A negyven gramm súlyú, húszezer forintos címletű emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből, míg a 29,50 grammos, háromezer forintos címletű színesfém változat kilencven százalékban rézből és tíz százalékban cinkből készült. A Kereszthury Gábor iparművész tervezte emlékérmék 

nem kerülnek készpénzforgalomba,

szerepük leginkább a figyelemfelhívás. Az ezüst emlékérme a kibocsátást követő három hónapig, a színesfém változat pedig egy évig névértéken vásárolható meg mától a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában – közölték.

Borítókép: A kibocsátott érmék (Forrás: Magyar Nemzeti Bank)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.