Újabb eurómilliárdokhoz jut Magyarország

Egyre kevesebb uniós pénz marad befagyasztás alatt.

2024. 03. 02. 10:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További uniós források lehívására vált jogosulttá Magyarország – írta meg a Portfolio. A lap szerint összesen mintegy kétmilliárd eurónyi, Magyarországnak járó összeget oldhattak fel Brüsszelben.

Az Európai Bizottság konkrét számokat nem említett, de azt elismerte, hogy több milliárd eurót érint a friss döntése. Ugyanis három hónapos értékelés után arra jutottak, hogy az oktatási és képzési rendszer, illetve a nemek közötti egyenlőség területén végrehajtott reformok több milliárd eurónyi kohéziós forrás lehívását teszik lehetővé. Ebből például a tanári pálya vonzóbbá tétele is finanszírozható.

Az Európai Bizottság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Magyarország és a bizottság közötti, több hónapos tárgyalások után a magyar hatóságok november 30-án, illetve december 1-jén nyújtották be önértékelésüket az oktatási és képzési rendszer, illetve a nemek közötti egyenlőség területén. A bizottságnak tehát három hónapos jogi határidő állt rendelkezésére az értékelés végrehajtására, és egy nagyon alapos vizsgálat után úgy döntött, hogy ezek megfelelnek az uniós jogi keretnek.

A Világgazdaság szemlézése itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/03/brusszel-megallt-ujabb-euromilliardokat-ad-magyarorszagnak

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)
 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.