Balesetekkel, a főváros körül dugókkal indul a hét

Helyzetjelentés az utakról hétfőn reggel.

2024. 04. 08. 7:49
torlódás, baleset,
Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig tisztázatlan körülmények között felborult egy autó az M35-ös autópálya 24-es kilométerszelvényében – közölte a rendőrség. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére

teljes útlezárás van érvényben,

a forgalmat a rendőrök leterelik az autópályáról.

Baleset történt az M43-as autópályán is: egy személygépkocsi és egy kistehergépjármű karambolozott Csanádpalota közelében, Makó térségében – tájékoztatott az Útinform. A 41-es kilométernél a belső sávba terelik a forgalmat.

Ugyanezen a szakaszon, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a hét kilométert.

 

Telítettek az utak a főváros körül

Szerkezetjavítás miatt terelik a forgalmat az M0-s autóúton a Hárosi Duna-hídon. Az M1-es autópálya felé tartókat a 18-as kilométernél két kilométer hosszan a külső sávba terelik. Az ellenkező oldalon, de ugyanezen a szakaszon hasonló korlátozás kiépítése van folyamatban.

Erős a forgalom a Budapest felé vezető utakon

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán Mogyoródtól,
  • az M7-es autópálya bevezető szakaszán Törökbálint térségében,
  • az M4-es autóúton Üllő térségében,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé,
  • a 11-es főúton Szentendrén,
  • a 31-es főúton Maglód térségében, illetve
  • az 51-es főúton Dunaharaszti elkerülő szakaszán.

 

Lezárások

A magyar–szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötő utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Felújítási munkavégzés miatt a Polgári csomópontot és a 183-as kilométernél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták, valamint a 214-es kilométernél lévő Kálmánházi pihenő sem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani. Tankolási lehetőség csak jóval előtte, a 106-os kilométernél, a Rekettyés pihenőhelynél, majd a 142-es kilométernél, a Geleji pihenőhelynél lévő töltőállomáson van.

Ezenkívül újabb terelést építettek ki burkolat felújítás miatt Mezőszemere térségében is. A főváros felé vezető oldalt lezárták a 127-es és 120-as kilométer között, így a Budapest felé haladók az ellenkező oldal belső sávján tudnak haladni, Vásárosnamény felé pedig a külső és a leállósávon megy a forgalom. A munkálatok miatt Budapest felé a Mezőkövesdi csomópont le- és felhajtó ágát, valamint a Mezőszemerei pihenőt is lezárták.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.