Gyermekotthonból szökött fiatalokra bukkantak a budapesti éjszakában + videó

Az átfogó belvárosi razzián hatszáznál is több embert igazoltattak.

2024. 04. 23. 9:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatszáz igazoltatás, több mint négyszáz gépkocsi és két szórakozóhely ellenőrzése során huszonkilenc embert fogtak el vagy állítottak elő, de

hét, gyermekotthonból szökött fiatalt is megtaláltak a rendőrök egy átfogó belvárosi razzián.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint április 20-án estétől másnap hajnalig komplex bűnügyi és rendészeti akciót szerveztek a főváros V., VI. és VII. kerületében. A razzián a BRFK mellett részt vettek a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Munkaügyi Hatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Belváros–Lipótváros Önkormányzata és a közterület-felügyelet munkatársai.

Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése volt.


A rendőrök 629 igazoltatást végeztek,

elfogtak, illetve előállítottak 29 embert,

közülük hármat körözés alapján, egyet garázdaság elkövetésén, négyet lopáson, kettőt kábítószer birtoklásán értek, egy ittas és egy bódult járművezetőt kiszűrtek a forgalomból, valamint megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt.

Ezen túl a hatóságok ellenőriztek két belvárosi szórakozóhelyet, ott komoly hiányosságot nem állapítottak meg. Intézkedtek közlekedési szabálysértések miatt – nemcsak a járművezetők, de a gyalogosok esetében is. Alkoholszondát 197 gépjárművezetőnél alkalmaztak, ittasság egy esetben merült fel, míg egy másik sofőrt azért fogtak el, mert bódult állapotban vezetett.

A 426 ellenőrzött gépkocsiból 194 taxi volt, esetükben egy érvénytelen taxivezetői engedélyt találtak, két forgalmit vettek el engedély nélküli átalakítás miatt, két járművet pedig soron kívül műszaki vizsgára rendeltek be.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.