Józsefváros egyik legproblémásabb része újulhat meg

Folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampuszának fejlesztése, ami biztonságossá és szebbé teszi a VIII. kerületet.

2024. 04. 10. 16:30
Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújulnak a Nemeskürty István Tanárképző Kar létrehozásával állami tulajdonba és az egyetem használatába kerülő ingatlanok – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). 

Az intézmény azt írta, rendkívül leromlott állapotú ingatlanokon jönnek majd létre az egyetem tanárképzését kiszolgáló tantermi, irodai és kollégiumi kapacitást biztosító, környezettudatos, a városrész további megszépítését, rehabilitálását előmozdító, s így a meglévő környékbeli ingatlanok értékét jelentősen növelő épületek.

Az érintett, állami tulajdonba kerülő ingatlanok elhanyagolt, bántó tájsebként vannak jelen Budapest szívében, Józsefváros frekventált részén.

A tanárképzésben és tanártovábbképzésben történő hasznosításuk folytatása annak a feladatnak, amelyet az egyetem a Ludovika Campus és környezete fejlesztése, biztonságossá tétele és a településkép, valamint a kerület rehabilitálása érdekében végez, s amelynek eredményeképpen éppen a kerületi és más fővárosi lakosok élvezhetik elsősorban a fejlesztések eredményeit.

Az NKE közleménye emlékeztet: az egyetem immáron lassan évtizedes hivatása környezetének rehabilitálása és az oktatási funkcióra történő használat mellett, a lakosság számára történő visszaadása. Ennek pedig legnagyobb nyertesei a józsefvárosi és más fővárosi lakosok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.