Kocsis Máté: Pikó András hazudik, senki nem kerül utcára Józsefvárosban

A Ludovika campus 12 évvel ezelőtt indított fejlesztése hirtelen elkezdte szúrni a baloldali polgármester szemét.

Forrás: Kocsis Máté Facebook-oldala2024. 04. 10. 19:26
null
Jámbor András szélsőbaloldali parlamenti képviselő, Pikó András józsefvárosi polgármester és Karácsony Gergely (b-j) főpolgármester egy felsőoktatási intézmény bővítése ellen lépne fel (Fotó forrása: Kocsis Máté Facebook-oldala)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell mindent bekajálni – kezdte Facebook-bejegyzését Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, amikor arra reagált, hogy a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom prominense, a Párbeszéd frakciójában ülő Jámbor András azt kérdezte tőle, mit szólna ahhoz, ha még polgármester lenne, hogy a kormány 200 józsefvárosi lakást akar kiüríteni a Diószegi utcában.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kollégiumának, az Orczy úti Kollégiumnak az épülete Budapesten, a VIII. kerületben (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Józsefváros polgármestere nem ismeri a helyi ügyeket?

Kocsis Máté erre azt felelte, nem lepné meg a javaslat, mert szemben Pikó András baloldali polgármesterrel, ismerné a helyi ügyeket. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztette Pikót: a Ludovika fejlesztési tervének 12 éve része, hogy az egyetem további épületeket, ingatlanokat venne használatba a környéken. 

Ezért nem bambulnék, nem rovarhotelekkel és Toi-toi vécékkel foglalkoznék, mint Pikó András, hanem tárgyalnék az egyetemmel az ügyről.

– fogalmazott.

Úgy folytatta, szemben Pikó Andrással, venné a fáradtságot, és még azelőtt elolvasná a kormány törvényjavaslatát, mielőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartana róla, hogy ne beszéljen hülyeségeket egy ilyen komoly ügyről. Továbbá haladéktalanul egyeztetne a kormánnyal, hogy a lakóknak a legjobb megoldást kínálják, ellentétben Józsefváros baloldali polgármesterével. Hozzátette, nem hallgatná el polgármesterként azt a tényt, miképpen Pikó András tette, hogy az önkormányzat tárgyalt az egyetemmel, csak épp elfelejtették ott ezt az ügyet megemlíteni. Legutoljára tavaly novemberben volt egyeztetés az NKE főtitkárával – emlékeztette Kocsis Máté a baloldali városvezetőt.

 

Pikó hazudik, senki sem fog utcára kerülni

A frakcióvezető kiemelte: 

Pikó András helyében nem riogatná a lakókat azzal, hogy az utcára fognak kerülni, mert ilyesmiről, de még hasonlóról sincs szó, továbbá nem hazudta volna azt a helyi lakóknak a 2019-es kampányban, ahogy a polgármester, hogy 1100 üresen álló lakás van a kerületben, amelyeket mind ki fog osztani a rászorulóknak, ha nyer a választáson, mert tudná, hogy nincs ennyi lakás. 

– Most aztán hazudozhat tovább a polgármester arról, hogy ha van 1100 üres lakás, ahogy mondta, akkor miért ijed meg 200 család elhelyezésétől – mutatott rá a Fidesz frakcióvezetője.

Kitért arra is, hogy nem bízta volna a lakásügyeket és az ügynökséget arra a Molnár Györgyre, aki évtizedekig zsonglőrködött a kerületi ingatlanokkal, egészen addig, míg nyomozás nem indult a mai Corvin területén lezajlott milliárdos mutyik miatt. – Hát valahol így lett volna, ha én lennék a polgármester. Szívesen – zárta bejegyzését Kocsis Máté.

Mint arról lapunk beszámolt, folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kampuszának fejlesztése, ami biztonságossá és szebbé teszi a VIII. kerületet. Az intézmény azt írta, a Nemeskürty István Tanárképző Kar létrehozásával állami tulajdonba és az egyetem használatába kerülő rendkívül leromlott állapotú ingatlanok helyén jönnek majd létre az egyetem tanárképzését kiszolgáló tantermi, irodai és kollégiumi kapacitást biztosító, környezettudatos, a városrész további megszépítését, rehabilitálását előmozdító, és így a meglévő környékbeli ingatlanok értékét jelentősen növelő épületek. Az érintett, állami tulajdonba kerülő ingatlanok elhanyagolt, bántó tájsebként vannak jelen Budapest szívében, Józsefváros frekventált részén – emlékeztetett az NKE.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.