Szentkirályi Alexandra: Eszem ágában sincs visszalépni

A főpolgármester-jelölt szerint ki kell szabadítani a fővárost a Gyurcsány-klán fogságából.

2024. 04. 16. 13:45
null
Fotó: Toroczkai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Technikai értelemben ugyan Karácsony Gergely a baloldal jelöltje, mögötte azonban valójában Gyurcsány Ferenc áll – mondta a Mandinernek adott interjúban Szentkirályi Alexandra. A Fidesz főpolgármester-jelöltje úgy fogalmazott,

 arra tippel, hogy Gyurcsány embere adta Karácsony szájába azt a szlogent is, hogy a Fidesznek valójában két főpolgármester-jelöltje van Budapesten, mert ilyen „fontos ügyben” Gyurcsányék biztosan nem osztanak lapot szegény Karácsony Gergelynek.

– Komolyra fordítva a szót: a Fidesz jelöltje én vagyok – szögezte le a politikus, hozzátéve, a feladata az, hogy esélyt adjon a budapestieknek arra, hogy kiszabadítsák a nemzet fővárosát a „Gyurcsány-klán fogságából”, amire csak a Fidesz felhatalmazásával rendelkező jelölt lehet képes.
Arra a kérdésre, felkészült-e lélekben, hogy főpolgármesterként esetleg egy Magyar Péter által vezetett kormánnyal kell majd tárgyalnia évek múltán, azt mondta: nem hiszi, hogy foglalkoznia kellene Magyar Péterrel.  

– Nőként ugyanakkor megrendít, hogy a balliberális oldal semmiféle morális problémát nem lát egy olyan nárcisztikus alak támogatásában, aki bezárta a feleségét egy szobába és késsel fenyegetőzött. 

Másrészt ugyanaz  baloldali, háborúpárti kör sztárolja ezt a legújabb „messiást”, mint az elődjeit – vélekedett.
Szentkirályi Alexandra szerint a magyar emberek a béke pártján állnak, elutasítják a háborús uszítást, ezért aztán Magyar Péter soha nem fog meghatározó pozícióba kerülni.
A főpolgármesteri vitára vonatkozó kérdésre azt mondta: ugyan technikailag Karácsony Gergely a baloldal jelöltje, mögötte azonban valójában Gyurcsány Ferenc áll. – Vitázni tehát legfeljebb Gyurcsánnyal lenne értelme. Ugyanis, 

2019 őszén Budapesten visszatért a Gyurcsány-korszak és a bukott miniszterelnök olyan emberei ülnek a meghatározó pozíciókban, mint az exminiszter Draskovics Tibor és Kolber István, a hídpénzbotrányként ismert ügy egyik kulcsfigurája, Tordai Csaba, Gál J. Zoltán, Gyurcsány barátja és Mártha Imre volt MVM-vezér. Vagyis a budapestiek pénzének jó része elfolyik Gyurcsány embereihez, Karácsony Gergely főpolgármester pedig ehhez asszisztál. 

 

Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából – hangsúlyozta.
Emlékeztetett: öt évig főpolgármester-helyettesként, előtte négy évig képviselőként szolgálhatta Budapestet, és kihozták a fővárost egy olyan siralmas gazdasági és pénzügyi helyzetből, amit a Demszky-örökség jelentett. – Kialakítottuk a fonódó villamoshálózatot, megújult a járműpark, rendbe tettük a közterületeket, befejeztük a 4-es metrót, megkezdtük a 3-as metróvonal rekonstrukcióját, sportberuházások valósultak meg és elképesztő turisztikai fejlődés történt – sorolta. – Ezzel szemben Karácsony Gergely, aki több mint 200 milliárdos tartalékkal vehette át a stafétát 2019-ben, semmi olyat nem tett le az asztalra, amit maga talált volna ki – mondta.

Szerinte a Lánchíd rekonstrukcióját, a Blaha Lujza tér és a pesti rakpart egy szakaszának felújítását is Tarlós István főpolgármesteri ciklusa alatt indították el, és végül késve és drágábban, részben csökkentett műszaki tartalommal valósultak meg. – Nem vehetők komolyan a bérlakásállomány bővítésére, a P+R parkolók építésére, a hajléktalankérdés megoldására vagy a pesti fonódó villamos megvalósítására vonatkozó ígéretek sem – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a főpolgármester a Covid-járványra, energiaválságra és a kormányzati elvonásokra hivatkozik, azt mondta: a fővárosiak nem azt várják, hogy Karácsony állandóan elmagyarázza nekik, mit miért nem tud megcsinálni. 

– Egy főpolgármester fogja meg a dolgok végét, tegyen rendet, intézze el, amit kell! A nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol Gyurcsány Ferencért, hanem a fővárosi problémák ellen küzd a budapesti emberekért. Aki ennek érdekében együtt tud működni a kormánnyal és pénzt tud szerezni a kormánytól Budapestért 

– hangsúlyozta.
 

Beszélt arról is, hogy a fővárosi kasszába befolyt iparűzési adóbevétel majdnem a duplájára emelkedett 2019 óta és Karácsony Gergely csaknem 1100 milliárd forintból gazdálkodhatott. – A fővárosiak nevében kérdezem: hová lett ez a rengeteg pénz? – tette fel a kérdést.
Jelezte, április 17-én egy nagyszabású rendezvénnyel indul a hivatalos kampánya, ahol a terveit részletezi. Ám a fővárosi problémák gyökere az, hogy Budapestre rátelepedtek Gyurcsányék és a fővárosiak ennek a levét isszák nap mint nap.

Főpolgármesteri prioritásairól elmondta: átgondoltan, a józan ész figyelembevételével tervezi rendbe tenni a mai kaotikus közlekedést, ami úgy lenne biztonságos a bicikliseknek, hogy közben a főváros abbahagyná az autósok üldözését. – Ki kell terjeszteni a Mol Bubi-rendszert, bővíteni a villamoshálózatot. Fel fogom számolni a köztéri hajléktalanságot és megszervezem a forgalmas közlekedési csomópontok és a közterületek fokozott köztisztasági ellenőrzését. Mindennek az alapfeltétele azonban az, hogy

először ki kell szabadítani Budapestet Gyurcsányék fogságából.

 Látszatintézkedések helyett végre valódi cselekvésre van szüksége Budapestnek! – fogalmazott.
A Lánchíd-botrányról azt mondta: az illetékes hatóságok vizsgálják az ügyet, ám erős a gyanú, hogy a már sokszor említett kör egy városházi számlagyár működtetése révén milliárdokkal károsította meg a budapestieket.
Arra a kérdésre, hogy mikor lép vissza Vitézy Dávid javára, azt válaszolta:

„eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok”. 

– Erre reális esélyem van a legerősebb politikai erő jelöltjeként, amely tizennégy évnyi kormányzással bizonyította, hogy számára Magyarország az első. A nemzet fővárosa megérdemli, hogy öt mostoha év után végre odafigyeljenek rá – mondta Szentkirályi Alexandra.


Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.