Szentkirályi Alexandra ezért a legalkalmasabb a főpolgármesteri posztra

A Fidesz főpolgármester-jelöltje széles látókörű és jelentős városvezetői tapasztalattal rendelkezik.

2024. 04. 03. 7:39
HZ1_4385
Szentkirályi Alexandra Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A budapestiek ennél többet érdemelnek” – így indította főpolgármesteri kampányát Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje a közelgő önkormányzati választásokra. A Metropol cikke felidézte, hogy Karácsony Gergely az elmúlt öt évben a csőd szélére vitte a fővárost, és újabb hatalmas adósságokat halmozott fel. Az elmúlt négy és fél évben nem történt semmi érdemi fejlesztés Budapesten, miközben Gyurcsány Ferenc emberei jól fizető állásokhoz jutottak. Három hónappal a választások előtt Karácsony legesélyesebb kihívója nem más, mint Szentkirályi Alexandra volt kormányszóvivő.

 

Tarlós István, Budapest volt vezetője interjút adott a lapnak, amelyben elmondta: a főpolgármesterség tízpróbás foglalkozás, mert szinte mindenhez kell érteni – és erre véleménye szerint a legalkalmasabb egyértelműen Szentkirályi Alexandra.

Tarlós szerint volt helyettese széles látókörű, van városvezetői tapasztalata, és a tapasztalatai révén megállhatja a helyét a főváros élén.

Szentkirályi Alexandrának van a legjobb rálátása az önkormányzat spektrumának egészére, ismeri a várost, erős lobbierővel rendelkezik, jól kommunikál. Neki van egyedül egyaránt önkormányzati, fővárosi és kormánykörnyezetből származó tapasztalata

– mondta róla Tarlós István volt főpolgármester.

Szentkirályi Alexandra saját Facebook-oldalán a budapestieket érintő hétköznapi kérdéseket veti fel és számol be a város jelenlegi helyzetéről. Kamuméter című videós sorozatában Karácsony korábbi ígéreteit veszi górcső alá és a meg nem valósult beruházásokat dokumentálja. Például a Blaha Lujza tér szegényes fásításáról, a közlekedési dugókról, a Városháza park át nem adásáról vagy a Karácsony által minden nyugdíjasnak megígért 20 ezer forintról beszélt. Az egyik legújabb videójában a jelenlegi főpolgármester képmutatására hívja fel a figyelmet, aki egy olyan kerékpárverseny mellett kampányolt most, amelyet korábban elutasított.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.