Tarlós István elmondta, kit tart a legalkalmasabbnak Budapest vezetésére

Interjút adott a Metropolnak Budapest korábbi főpolgármestere. Tarlós István Szentkirályi Alexandra, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid indulását értékelte, szerinte a baloldali főpolgármester önállósága a legfinomabban szólva erősen megkérdőjelezhető.

2024. 03. 25. 7:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bizonyos vagyok benne, hogy a Fidesz Budapesten a legtöbb szavazatot vele tudja begyűjteni. Hogy ez mire lesz elég, hamarosan kiderül, és sok körülménytől függ. A három jelölt közül Alexandra ismeri legjobban a fővárosi terepet. Vitézy Dávid is mellettem dolgozott, de ő csak egy szeletét látja át az önkormányzati feladatoknak, Alexandra viszont az egészet. Ráadásul nagyon jól kommunikál, humán területen otthon van, és jó arca lehet Budapestnek, mert ez sem mindegy. Még egy bizonyosnak tűnik: a fejlesztések tekintetében a legfajsúlyosabb lobbiereje neki van. Ha a stábja abban fog segíteni neki, hogy pozitív kicsengésű kampányt folytasson, akkor esélyesnek tartom a győzelemre is – mondta a Metropolnak Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere.

20230523 budapest Szentkirályi Alexandra
Tarlós István elmondta: ha szüksége lesz Szentkirályi Alexandrának tanácsra, támogatásra, kérésére a rendelkezésére fog állni (Fotó: Havran Zoltán)

Tarlós István szerint Szentkirályi Alexandrának főleg a női politikusok és a „Karácsony-imádók” között vannak irigyei, amiatt, hogy fiatalon ilyen magas pozícióba jutott. Szerinte huszonhat évesen Budapest főpolgármester-helyettesének lenni valóban nem kis dolog. Mint kifejtette, Szentkirályi Alexandra 2006-tól dolgozott mellette, köztük egyfajta apa-lánya kapcsolat alakult ki. Úgy látta, hogy „ebben a fiatalban van fantázia, lehet építeni és megbirkózik a feladattal”.

Ezért kértem fel, és igazam is lett

– idézte fel. Mint a korábbi főpolgármester elmondta: ha szüksége lesz Szentkirályi Alexandrának egy-egy tanácsra, támogatásra, kérésére a rendelkezésére fog állni.

 

Karácsony Gergelyre szavazna legkevésbé

– A teljesítmény nagyon hiányzik, Karácsony Gergelyre szavaznék most a legkevésbé. A főpolgármester úr önállósága is a legfinomabban szólva erősen megkérdőjelezhető, másrészt amikor felmerül a neve egy problémás ügy kapcsán, amelyből bőven van, akkor megijed, és azonnal talál valaki mást, akire aztán mutogat. Tíz esetből tízszer kitalálja, hogy őt már megint félrevezették, aztán eliszkol – mondta Tarlós István. Budapest korábbi főpolgármestere szerint

Budapesten eleve nem feltétlenül a teljesítmények döntenek.

Szerinte politikai hangulatkeltések, indulatok, a város többségének beállítottsága befolyásolhatják az eredményt. Hozzátette: a kampányígéreteknek általában nem érdemes sok hitelt adni. – Karácsony Gergely például ismételget korábbi, azóta sem betartott ígéreteket. Vitézy is mond olyanokat, hogy az ember Cavinton után nyúl. Vitézy olyanokat is ígér, amiket egyébként végig sem gondol. A főpolgármesternek például köze sincs a kórházakhoz. A cégek igazgatóságaiból, felügyelőbizottságaiból pedig senkit nem tud leváltani. Arról a közgyűlés dönt. Elképzeli, hogy Gyurcsány majd leváltatja a DK-sokkal a saját emberét, mert Vitézy azt szeretné? Mintha Karácsony és Vitézy nem ismernék az önkormányzati törvényt sem. Alexandrától nem hallani szűk körben sem képtelenségeket – fogalmazott Tarlós István az interjúban.

Borítókép: Tarlós István (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.