Videón, amint egy férfi kiszáll az autójából az M0-s közepén, és a legnagyobb lelki nyugalommal sétálgat a kocsik között

Hajszálon múlt az élete.

Forrás: Tények2024. 04. 09. 15:17
Budapest, 2014. december 11.
Az M0-s autóút 11-es út és M3-as autópálya közötti szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszûnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyûrû M5-ös és M4-es (4. sz. fõút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. fõút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezetõ a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyûrû egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetõvé.
MTI Fotó: Kovács Attila
illusztráció Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen az M0-son haladt egy fehér autó, amikor a tetejéről lerepült egy létra. A mögötte érkezők áthajtottak rajta, így a létra darabjaira tört, mégis, amikor a sofőr észrevette, hogy leesett a rakomány, megállt, kisorolt a leállósávba, kiszállt az autóból, és a saját és mások életét kockáztatva visszament összeszedni a darabokat. 

A felvételen jól látható, amint a férfi megáll, visszasétál a száguldozó autók között, mialatt többször is majdnem elgázolják.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy mennyire oda kell figyelni a járművezetőknek arra, hogy megfelelően rögzítsék a tárgyakat a járművekre, hiszen ezzel nemcsak magukban, hanem a többi közlekedőnek is balesetet vagy kár tudnak okozni – fogalmazott a Tényeknek Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Megjegyezte, ha valaki hasonlóképp jár, inkább hívja a 112-es segélyhívót, vagy tegyen bejelentést Útinformnál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.