Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Örökre eltiltottak egy magyar focistát, mert megütötte a bírót

Hatalmas botránnyal ért véget a közelmúltban a DAC II–Győri Cápák megyei III. osztályú bajnoki mérkőzés. A bíróverés a lefújást követően történt, a vendégek egyik labdarúgója őrjöngve támadt rá a találkozó játékvezetőjére.

Forrás: Kisalföld2024. 05. 25. 23:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens nem maradt következmények nélkül: az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága fegyelmi bizottsága Németh Rolandot, a Győri Cápák játékosát (mint visszaesőt) a bíróverés miatt minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől végleg eltiltotta. Ez azt jelenti, hogy a 24 éves futballista hivatalos találkozón már soha többet nem léphet pályára.

Bíróverés
Jakabovits Marcell Mór szerint semmilyen ítélet miatt nem elfogadható a bíróverés (Fotó: Kisalföld)

Az eset elszenvedője, a fiatal játékvezető, Jakabovits Marcell Mór is megszólalt az esettel kapcsolatban, bízva abban, hogy a nyilvánosság ereje is segít abban, hogy a későbbiekben ilyen nem futballpályára illő események megismétlődjenek.

– A 87. percben az egyik vendégjátékosnak buktatásért felmutattam a sárga lapot, majd a 90-ben ugyanő ismét sárga lapot érően szabálytalankodott, így kiállítottam. Ekkor még nem volt gond, csak mikor lefújtam a meccset, a Cápák játékosa nyomdafestéket nem tűrő módon reklamált, fenyegetett, amiért őt is piros lappal büntettem – idézte fel az előzményeket a fiatal játékvezető.

Ez aztán olaj volt a tűzre, a magáról megfeledkező játékos – aki egyébként már a meccs közben is indulatosan viselkedett, még a kispadon is, mielőtt becserélték volna – elkezdett nagy lendülettel a bíró felé futni.

– Két kézzel torkon ragadott, arcon is ütött, de szerencsére sérülést ezzel nem okozott, ráadásul elég hamar a segítségemre siettek a rendezők, a két asszisztensem és több játékos is védelmemre kelt.

Az egyikük – nem tudom, hogy a hazaiaktól vagy a vendégektől – szólt, hogy nyugodtan álljak mögé, megvédenek. Ezután szerencsére hamar lenyugodtak a kedélyek. Szóval az, hogy nem történt nagyobb baj, sérülés, nem az eltiltott játékoson, hanem a többi jelenlévő gyors segítségén múlt

– mondta a játékvezető.

 

Feljelentették a játékost a rendőrségen

– Azt egyébként nem értem, mi volt az indulat oka, mert a játékvezetői jelentés jóra értékelte a teljesítményemet, abszolút nem volt indokolt ez a heves reakció, bár szerintem ilyenre semmilyen tévedés, hiba, indiszponáltság nem ad okot – folytatta Jakabovits Marcell Mór, aki tavaly március végén tette le a játékvezetői vizsgát, eddig leginkább az utánpótlásban vezetett meccset, a felnőtteknél, a megyei III. osztályban ez volt a második mérkőzése.

Érdekesség, hogy az örökre eltiltott labdarúgó éppen egy eltiltásból tért vissza.

A fiatal sípmester egyébként az Üstökös FC Bácsa utánpótláscsapatában focizik, emellett a győri Kazinczy gimnázium tizedik osztályos tanulója.

– Hogy miért lettem játékvezető? Szerettem volna a labdarúgás ezen oldalát is megismerni. A történtek nem tántorítanak el a céljaimtól, sok támogató üzenetet kaptam, mindenki, így a megyei igazgatóság is maximálisan mellém állt. Örülök, hogy a legszigorúbb szankciót szabták ki a játékosra – mondta a játékvezető, akinek édesapja, Jakabovits Péter hozzátette: az ügy a részükről itt nem ért még véget.

– Szülőként teljes mértékben egyetértettem azzal, hogy a legszigorúbb fegyelmi büntetést kell alkalmazni. Saját gyermekem védelme mindennél fontosabb, erre figyelemmel, valamint arra is, hogy más játékvezetőt se érjen hasonló inzultus, szükségesnek tartottam, hogy az ügy ne álljon itt meg. Ezért

az erőszakos játékossal szemben a győri rendőrkapitányságon feljelentést tettem.

Ügyvédként meggyőződésem, hogy ez a cselekmény a fegyelmi vétségen túl több bűncselekménybe ütközhet, ezért bízom abban, hogy szigorú büntetésben fog részesülni a büntetőeljárás során is – fogalmazott az édesapa.

Borítókép: illusztráció (Fotó:Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.