Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Borzasztó bűz áradt az újpesti lakásból, skizofrénia kínozta a szüleivel végző gyilkost

Skizofréniában szenvedett az a harminchét éves férfi, aki néhány nappal ezelőtt szó szerint kivégezte a szüleit a házaspár újpesti otthonában. Az elkövető jó ideje nem volt hajlandó beszedni a gyógyszereit, ez pedig hozzájárulhatott a tragédiához. A feltételezett elkövető szomszédai mindig is furcsának és ijesztőnek tartották a férfi különös szokásait.

2024. 05. 25. 16:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meggyilkolt szülők tisztességben megöregedett házaspárként éltek. Az asszony már a nyugdíjas éveit élvezte, a férje pedig a biztosítási szakmában tevékenykedett.

Tisztes jómódban éltek, az elsők között költöztek az újpesti, Liszt Ferenc utcai új építésű társasházba. Az idén 37 éves fiuknak is saját lakást vásároltak a közeli Attila utcában, egy szintén modern ingatlant. Egyébként a férfi többször is hazaköltözött hozzájuk, igaz, nem mindig önszántából, mivel a szülei aggódtak érte a mentális betegsége, a skizofréniája miatt.

Ebben a házban történt a szörnyű tragédia (Fotó: Metropol)

Utoljára néhány nappal pünkösd után beszéltem Magdival. Akkor jó egészségben volt. Többször mesélt a skizofrén fiáról, aki sok fejfájást okozott neki. A fiú egy nagyon okos, jól képzett gyerek volt, csak sajnos úrrá lett rajta a problémája

– mondta a Metropolnak az egyik szomszéd.

A gyilkost a szülei hiába próbálták rábírni, hogy fogadja el az orvosi segítséget és szedje be rendesen a gyógyszereit. Az ismerősök szerint éppen ez vezethetett a tragédiához.

A meggyilkolt édesapa testvére akkor kezdett el aggódni, amikor már több napja nem érte el az idős férfit és a feleségét sem. Rosszat sejtett, ezért értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével jutottak be végül a lakásba. A Metropol információi szerint a látvány, ami a lakásban fogadta őket a kettős gyilkosság után, még a tapasztalt helyszínelőket is megrázta.

A lap munkatársa a holttestek felfedezésének másnapján, szombaton járt az épületben, de még akkor is észrevehette az érintett lakás előterében a vérnyomokat.

Semmilyen veszekedést nem hallottunk, csupán az volt feltűnő, hogy napok óta nem láttuk Elemért és Magdit. Amikor az ajtajukat kinyitották, irtózatos bűz árasztotta el a házat. Azóta is kénytelenek vagyunk a folyosókat és a lépcsőházat szellőztetni

– tette hozzá egy másik lakó.

Az elkövetőt a bejelentés napján a rendőrök a saját otthonában kapták el. Az egyik rendőrre is rátámadt egy húszcentis vadásztőrrel. A férfi szomszédai ugyancsak tisztában voltak vele, hogy az illetővel nincs minden rendben.

Furcsa szokásai voltak. Gumikesztyűben vitte le a szemetet, a kesztyűt azután a kuka tetejére dobta. Rendszeresen hagyott a szomszédoknál különböző ajándékokat. A babakocsikat teleszórta óvszerrel és pezsgővel. Bizonyára gyűlöli a gyerekeket. Bár ijesztő volt a viselkedése, kívülről nem látszott rajta semmi. Az utcán simán odamennék hozzá, hogy megkérdezzem a pontos időt

– jellemezte egy másik szomszéd az elkövetőt.

Borítókép: A gyilkosság helyszíne, az emeleti lakás ajtaja (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.