Elárulta a szolgáltató, miért lassulhat be a mobilnet Magyar Péter tüntetésein

Nem azért, amit a baloldali politikus állít.

2024. 05. 10. 23:12
Budapest, Főügyészség- Vértanúk tere. tüntetés a Főügyész ellen Magyar Péter
Fotó: Teknős Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassulást, akadozást tapasztalhatnak mobilnetjük működésében a felhasználók egy-egy fesztiválon vagy tüntetésen, amikor egy adott cellában a hálózatra felcsatlakozó készülékek mind osztoznak az adott cella kapacitásán – közölte az Index megkeresésére egy hazai telekommunikációs vállalat.

Mint arról lapunk már beszámolt, a napokban Magyar Péter szerint a titkosszolgálat elkezdte blokkolni az internetet és a mobilelérést a Tisza párt országjárásának helyszínein. Emiatt a politikus felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, valamint Rogán Antalt, hogy ne korlátozzák az internet szabadságát, valamint a szabad véleménynyilvánítást.

Magyar Péter vádjaival szemben a Yettel kommunikációs igazgatósága megerősítette, hogy a mobiltelefonálást és mobilinternet-használatot számos tényező befolyásolja. Bár független mérések szerint is Európa élvonalába tartoznak Magyarország mobilhálózatai, egy nagyobb tömegrendezvényen még ilyen körülmények között is akadhatnak problémák, amelyekre van megoldás. Magyarország egyik mobilszolgáltatója szerint befolyásolhatja a használatot a telefon és az antenna közti távolság, a köztük található környezeti elemek (növényzet, épületek) mennyisége, ezen belül egy épület falvastagsága, a környezeti viszonyok, valamint hogy egy adott területen egyszerre mennyi mobilfelhasználó tartózkodik.

Egy adott cellában a hálózatra felcsatlakozó készülékek osztoznak a cella kapacitásán, azaz ha egy ember használja a hálózatot, akkor minden elérhető kapacitás az övé, míg ha ketten lépnek egy mobilcellába, akkor az elérhető kapacitást kettejük közt osztja szét a hálózat, további felhasználókkal tovább oszlik az egy fő által elérhető kapacitás. A vállalat arra is felhívta a figyelmet, hogy egy adott terület átmeneti mobilkapacitás-erősítésére van lehetőség, ilyenek például a fesztiválok és jóval előre tervezett tömegrendezvények, sportesemények,

ez azonban előzetes műszaki tervezést igényel. Az egyedi felhasználó saját készülékén lassuló mobilnetelérést, akadozást is tapasztalhat,

mert az egységnyi idő alatt egy kisebb területen az átlagoshoz képest sokkal többen vannak jelen, és használják ugyanazt a hálózatot.

Borítókép: Magyar Péter tüntet (Fotó: Teknős Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.