Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Elkapták az embercsempészek autónepperét

A budapesti férfival szemben vádat emeltek.

Forrás: MTI2024. 05. 27. 9:23
migrans_akcio_rendorseg_police_hatarsertok_hbn_ti_ (12)
migráns kvóta

20230820 Hajdúszoboszló környéke

Lecsaptak a rendőrök egy embercsempészre és egy csapat migránsra Hajdúszoboszlónál.

Fotó: Tóth Imre TI
Hajdú-Bihari Napló

20230820 Hajdúszoboszló környékeLecsaptak a rendőrök egy embercsempészre és egy csapat migránsra Hajdúszoboszlónál.Fotó: Tóth Imre TIHajdú-Bihari Napló
Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Tóth Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség azzal a magyar férfival szemben, aki

egy Ausztriából irányított embercsempész bűnszervezetnek magyar gépkocsikat vásárolt és adott át, hogy a sofőrök azzal szállíthassák a migránsokat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy vádlottja, egy budapesti férfi 2021 júniusában lépett kapcsolatba az Ausztriából irányított embercsempész bűnszervezettel, amely a szerb–magyar határ közeléből szállította a migránsokat az osztrák–magyar határhoz, illetve esetenként Ausztriába és más európai uniós tagállamokba. A vádlott – társával együttműködve – 2021 júniusától 2021 októberéig legalább tizenkét magyar forgalmi rendszámú gépkocsi megvásárlásában működött közre.

Az autókat nem saját nevükre, hanem ténylegesen nem működő cégek nevére vásárolták meg. A cégeket a vádlott által szerzett hat gépjármű esetében is tulajdonosként jegyezték be a gépjármű-nyilvántartásba, emiatt a férfinak közokirat-hamisítás bűntette miatt is felelnie kell.

A vádlott és társa az így megvásárolt gépjárműveket – a megbízó utasítását követve – egy budapesti telephelyen adta át moldáv, illetve fehérorosz állampolgárságú sofőröknek. Esetenként az autókat indítókulccsal együtt hagyták a telephelyen.

A vádlott tudta, hogy az általa beszerzett és átadott gépkocsikat migránsok szállításához fogják használni. Egyes gépkocsikat a szállítások megkönnyítése érdekében a bűnszervezet tagjai át is alakítottak, így például kivették a hátsó üléseket vagy lesötétítették a hátsó ablakot.

Az ügyészség a vádlottal egyezséget kötött, a férfit üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettével, valamint hatrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Tóth Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.