Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Háromezer család nyaralását támogatja a Mészáros-csoport alapítványa

A kiválasztott családok a Hunguest Hotel Freyában és a Balatontourist balatonfüredi kempingjében pihenhetnek.

2024. 05. 29. 15:53
Fotó: MTI/Baranyai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is csaknem háromezer nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július 1-jétől szeptemberig a Mészáros-csoport karitatív szervezete, a ProFilii Alapítvány jóvoltából.

A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels zalakarosi szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

A rászorulók nyaralásának megszervezésében ezúttal is részt vesz a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

Az elmúlt három évben több mint tízezer egyszülős és nagycsalád nyaralhatott térítésmentesen a Mészáros-csoport támogatásával. A csoport szeretne segíteni minden olyan családnak, akik megszenvedték az elmúlt évek kihívásait, a világjárvány és a háború okozta inflációt, valamint azoknak, akiket az energiaválság különösen sújtott, a gyermeket egyedül nevelő szülőket, akik kénytelenek egyre többet költeni a megélhetési költségekre.

A szerencsés családok ötnapos turnusokban a közvetlen fürdőkapcsolattal rendelkező zalakarosi Hunguest Hotel Freyában és a Balatontourist balatonfüredi kempingjében pihenhetnek. A résztvevők számára félpanziós ellátást biztosítanak a szálláshelyek.

 Az üdültetés kétszázmillió forintos költségét a Mészáros-csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány állja.

Kelemen Krisztina, a ProFilii Alapítvány főtitkára elmondta: a Mészáros-csoport anyagi támogatásának és a kollégák áldozatos munkájának köszönhetően már ötödik alkalommal vehető igénybe a térítésmentes üdülési lehetőség a leginkább rászorulóknak.

Az erre fordított keret összege elérte az egymilliárd forintot.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke kiemelte:

Minden szülő szeretné megszépíteni, emlékezetessé tenni legféltettebb kincsei gyermekkorát. A Pro Filli Alapítvány segítségével ez idén ismét mintegy négyszáz nagycsaládosnál válhat valósággá.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője felidézte:

az elmúlt években több mint 1500 egyszülős család nyaralhatott a Pro Filii Alapítvány támogatásával,

a legtöbben olyan családok, amelyek számára a nyaralás csak vágyálom. Sokan így tudtak először együtt nyaralni és feltöltekezni, amire az egyszülős családban élőknek még nagyobb szükségük van.

A szeptember 1-jéig tartó térítésmentes üdülési lehetőségre a Nagycsaládosok Országos Egyesület és az Egyszülős Központ honlapján jelentkezhetnek az érintettek.

Borítókép: Illusztráció: (MTI/Baranyai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.