Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Xavi még utoljára magára haragította Lewandowskit

Már az új vezetőedzőt, Hansi Flicket is bemutatta a Barcelona, de még a menesztett Xavit sem felejtette el a spanyol média. Most például arról számoltak be, hogy a katalán trénernek milyen összetűzései akadtak néhány futballistával az idény végén.

2024. 05. 29. 13:40
Xavi (balra) és Robert Lewandowski kapcsolata nem volt felhőtlen
Xavi (balra) és Robert Lewandowski kapcsolata nem volt felhőtlen Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény végéhez közelítve még idillinek tűnt a helyzet Barcelonában. Ugyan már tudni lehetett, hogy a csapat trófea nélkül fejezi be a szezont, látszólag nagy volt az öröm, mert Joan Laporta klubelnök meg tudta győzni Xavit, hogy a terveivel ellentétben ne mondjon le. Aztán viszont nagy fordulat állt be, a klub vezetése úgy döntött, mégsem a katalán edzővel képzeli el a jövőt, ezért menesztette őt, és szerdán bemutatták az utódját is, Hansi Flicket.

 

Kiszivárgott Xavi listája

Néhány játékos szép szavakkal búcsúzott a kirúgott mesterétől, ám a Tot Costa podcastben elhangzottak alapján nem volt minden rendben a Barcelona öltözőjében. Az információik szerint néhány futballista, köztük Ronald Araujo és a nagyon mérges számon kérte Xavit a Rayo Vallecano ellen 3-0-s győzelemre végződött mérkőzés előtt, mert megtudták, hogy ők is rajta voltak azon játékosok listáján, akiket a Barca akkori edzője szívesen eladott volna.

Xavi azzal próbálta nyugtatgatni a kiborult játékosokat, hogy ha tényleg meg akart volna szabadulni tőlük, akkor nem a hátuk mögött intézkedik, hanem a szemükbe mondja, ahogy azt Gerard Piquével és Jordi Albával is megtette. Araujónak azt is elárulta Xavi, hogy bár sokat pletykáltak a játékos távozásáról, ő fontos láncszemnek tartja őt a csapatban.

Lewandowski és Xavi kapcsolata pedig korábban sem volt felhőtlen. Az edző többször elmondta, többet vár el a csatártól, és spanyol beszámolók szerint az sem tetszett neki, ahogy a 35 éves játékos nyomást helyezett a futballistapalántákra, túl sokat várt el tőlük.

 

Flick aggódhat?

A Football Espana az eset kapcsán megjegyezte, ezt látván Hansi Flicknek minden oka megvan az aggodalomra, hiszen a hírek szerint Alejandro Echevarria fúrta Xavit, ő szivárogtatta ki a listát. Echevarria Laporta elnök korábbi sógora, és bár nincs konkrét semmilyen posztja a klubnál, a döntési folyamatokban részt vesz.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.