Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Barcelona: titkos vacsora az éjjel, megérkezett Xavi utódja + videó

Már a mai napon bejelentheti az FC Barcelona, hogy Xavi utódjaként ki a futballcsapat új vezetőedzője, ami persze nem lesz meglepetés, hiszen nyílt titok (volt), hogy Hansi Flick ül le a kispadra. A Bayern München korábbi sikeredzője, aki 2021 és 2023 között a német válogatott szövetségi kapitánya volt, már megérkezett Barcelonába, a média pedig „leleplezte”, hogy az éjjel Joan Laporta elnökkel vacsorázott.

2024. 05. 29. 9:10
FLICK, Hans-Dieter ; ROSSI, Marco
Lipcse, 2022. szeptember 23. Marco Rossi, a magyar és Hansi Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország–Magyarország mérkõzés elõtt a lipcsei Red Bull Arénában 2022. szeptember 23-án Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a Barcelona sevillai győzelmével ért véget a spanyol labdarúgó-bajnokság, az ezüstérmes Barca 2-1-re nyert a Sevilla otthonában. S ez volt a katalánok vezetőedzője, Xavi „búcsúmeccse”. A tréner furcsa körülmények közepette távozik. Januárban ő maga jelentette be, hogy a szezon végén feláll a kispadról, ám a vezetés április végén meggyőzte, maradjon, s Joan Laporta klubelnök akkor boldogan jelentette be, hogy jövőre is folytatják a közös munkát. Pénteken viszont Laporta tájékoztatta Xavit, hogy a 2024/25-ös szezonban mégsem ő irányítja a csapatot, a Sevilla ellen ül utoljára a kispadon. A tréner, aki játékosként a Barca legendája lett, ezt fegyelmezetten tudomásul vette. Az pedig hamar kitudódott, hogy a Barcelona irányítását Hansi Flick veszi át. A katalánok sportigazgatója, Deco már a múlt hét közepén találkozott Flickkel – amikor Xavi kirúgása még nem is volt hivatalos.

Flick, Hansi
Hansi Flick a 2020-ban BL-t is nyert a Bayern München csapatával Fotó: EPA/Reutres/Matt Childs

Hansi Flick a Bayern München csapatával mindent megnyert

Hansi Flick a Bayern München korábbi vezetőedzője, aki 2021 és 2023 között a német válogatott szövetségi kapitánya volt, s már megérkezett Barcelonába. A média pedig „leleplezte”, hogy az éjjel Joan Laporta elnökkel vacsorázott.

Flick a német válogatott élén nem alkotott maradandót, a Nationalelf a 2022-es, katari vb-n a csoportjából sem jutott tovább, a japánok elleni 2-1-es vereség pecsételte meg a sorsát. Előtte viszont Flick a Bayern Münchennel tarolt: 2020-ban a Bundesliga, a Német Kupa és a Bajnokok Ligája után a Szuperkupa-meccset és a FIFA-klubvilágbajnokságot is megnyerte. S 2021-ben is bajnok lett a bajorokkal. A Bayern vele 86 meccsből 70-et megnyert, és csak hétszer kapott ki.

 

A Barcelona azután jelenti be Flick kinevezését, hogy Xavival és a vele együtt távozó stábjával minden szálat elvarrt, s mivel Flick befutott Barcelonába, ez most már bármelyik percben megtörténhet. A német tréner kétéves szerződést ír alá. Az AS értesülései szerint Flick viszonylag alacsony fizetést fogadott el – hárommillió euró körüli összeget –, de a trófeák megnyerése esetén nagyon magas bónusz járna neki. A BL-trófea egymilló eurót, a La Liga trófeája 750 ezer euró pluszt jelentene számára – írja az Eurobarca.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.