A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Doncic megszokott parádéja ellenére elmaradt a dupla söprés

A Minnesota Timberwolves magyar idő szerint szerda hajnalban 105-100-ra nyert a Dallas Mavericks otthonában, ezzel 3-1-re szépített az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA nyugati döntőjében. A Dallas nagydöntőbe jutásához ezúttal a szlovén Luka Doncic újabb tripla duplája sem volt elég. Bár Doncic csapatának helyzete még így is több mint kedvező, a végső siker szempontjából nem ártott volna a párharc gyors lezárása, ugyanis Keleten a Boston Celtics már megnyerte a főcsoportdöntőt, 4-0-s söpréssel az Indiana Pacers ellen.

2024. 05. 29. 8:26
Luka Doncic NBA Dallas Mavericks Minnesota Timberwolves
Luka Doncic egy lépésre első NBA-nagydöntőjétől Fotó: X/NBA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luka Doncic 2018 óta játszik az NBA-ben, s a szlovén kosarast hamar a liga legjobb játékosai között kezdték emlegetni. A rájátszásban azonban eddig nem sok babér termett neki, csak 2022-ben tudta párharcgyőzelemre vezetni csapatát. Igaz, akkor a nyugati főcsoportdöntőig is eljutott a Doncic vezette Dallas Mavericks, de ott már simán, 4-1-re elbukott a Golden State Warriors ellen.

Boston Celtics NBA Indiana Pacers söprés
A Boston Celtics simán nyerte az NBA keleti főcsoportdöntőjét. Fotó: AFP

Tavaly furcsa körülmények között még a rájátszásról is lemaradt a Dallas Mavericks, idén viszont Doncic nagyon közel került ahhoz, hogy a karrierje során először NBA-nagydöntőt játsszon. Pedig a Mavericks egyetlen párharcban sem rendelkezett a hazai pálya előnyével, de a Los Angeles Clippers, majd a nyugati első kiemelt Oklahoma City Thunder ellen is 4-2-vel jutott tovább, a Minnesota Timberwolves elleni konferenciadöntőben pedig két idegenbeli győzelemmel kezdett, majd 3-0-ra ellépett.

Márpedig az NBA történetében 3-0-ról még soha, egyetlen csapat sem veszített rájátszásbeli párharcot.

Így aztán amiatt nem kell túlságosan aggódnia a Dallasnak, hogy a negyedik meccsen, hazai pályán még nem sikerült lezárni a főcsoportdöntőt. Ha viszont nagyon elhúzódik a párharc, az a Boston Celtics malmára hajtja a vizet, amely az Indiana Pacers elsöprése után már nyugodtan készülhet a nagydöntőre.

 

Doncic tripla duplái

A Dallas szlovén vezére a negyedik meccsen újabb tripla duplát ért el (28 pont, 15 lepattanó, tíz assziszt), a párharcban már a másodikat, összességében pedig a kilencediket NBA-rájátszásmeccsen. Utóbbival már az örök ranglista holtversenyes kilencedik helyére jött fel, s adott a lehetőség, hogy idén még feljebb jusson.

 

A Boston Celtics újra a Los Angeles Lakers elé kerülne

Egy másik, még fontosabb rangsor első helye lesz a tét az NBA nagydöntőjében. A Boston Celtics a liga társrekordbajnoka, ugyanúgy tizenhét végső győzelmet aratott, mint a Los Angeles Lakers.

Az idény eddigi alakulása alapján a Celticsnek minden esélye megvan arra, hogy újra egyedüli csúcstartó legyen. A bostoniak kimagaslóan a legjobb mutatóval (64-18) zárták az alapszakaszt, és a rájátszásban is magabiztosan meneteltek, a tavalyi nagydöntős Miami Heat, valamint a Cleveland Cavaliers ellen 4-1-re nyertek, majd az Indiana Pacers elleni keleti döntőt 4-0-s söpréssel abszolválták.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.