Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Indul a Nemzeti Sportrádió

Az új adó június 14-től érhető el.

Forrás: MTI2024. 05. 29. 16:59
VARGA Barnabás; KINYIK Ákos
Budapest, 2024. május 15.
A paksi Kinyik Ákos (b) és a ferencvárosi Varga Barnabás a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntõjében, a Paks FC - Ferencváros TC mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én.
MTI/Illy
A Paks a Dortmund, a Ferencváros a Real Madrid sikerében reménykedik a Bajnokok Ligája-döntő előtt Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-bajnokság kezdetének napjától Budapesten a 105,9-es frekvencián, országosan online felületeken keresztül hallgathatják a sportszeretők a lényeges sporteseményeket. A Médiatanács döntése alapján a közmédia új rádiós médiaszolgáltatást indíthat Nemzeti Sportrádió néven. 

Ezzel egységessé és teljessé válik a közmédia sport portfóliója, amivel Közép-Európában is unikálissá válik

– tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t. A hamarosan induló nemzeti, sport tematikájú rádióadó, a Nemzeti Sportrádió a Nemzeti Sport kezdeményezéseként 2022-ben elindult Sportrádió hagyományait, egyes műsorait viszi tovább.

Az új közszolgálati csatorna egy sor új lehetőséggel, élő közvetítéssel, a közmédia gazdag archívumának kincseit is feldolgozva működik majd szoros együttműködésben az M4 Sport televízióval és a Nemzeti Sporttal.

A Nemzeti Sportrádió elindításával egy közszolgálati, 0–24 órában, az egész világon hallgatható rádióadó születik.

Az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. új adója vadonatúj műsorokkal és struktúrával szolgálja a magyar sportközösséget és a sportolók, sport iránt elkötelezett hallgatókat.

Az új rádió a Nemzeti Sportrádió applikációján, valamint a Nemzetisport.hu-n keresztül is hallható lesz a nap 24 órájában,

elsőként a június 14-én kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságot közvetítik.

A csatorna főszerkesztője szeptember 1-jétől Ballai Attila lesz, addig megbízott főszerkesztőként helyettese, Virányi Zsolt irányítja a szerkesztőséget.

Borítókép: Illusztráció (MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.