Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Karsay Ferenc: Hatszázmillió forintot költött Budafok-Tétény fővárosi feladatokra

Tizenegyezer négyzetméter járda- vagy tizenkétezer négyzetméter útfelújítás is megvalósulhatott volna, illetve tizenhat játszótér is megépülhetett volna a főváros helyett elvégzett feladatok árából.

2024. 05. 15. 14:49
Karsay Ferenc
Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegyezer négyzetméter járda- vagy tizenkétezer négyzetméter útfelújítást végezhetett volna el, de akár tizenhat játszóteret vagy harminchat gyalogátkelőt is megépíthetett volna abból a mintegy 600 millió forintból, amit a főváros helyett végzett feladatokra költött Budafok-Tétény önkormányzata – tudtuk meg Karsay Ferenc polgármestertől. Budafok-Tétény vezetője elmondta: ebből az összegből esővíz-elvezető árkot tisztítottak, kaszáltak a főutakon, karbantartottak és felújítottak a Karácsony Gergely vezette Budapest kezelésében lévő útszakaszokat. 

Karsay Ferenc hangsúlyozta: soha annyi iparűzésiadó-bevétele nem volt még a fővárosnak, mint az elmúlt évben, 562 milliárd forint. Ezért elvárható lenne, hogy a főpolgármester a belvároson túli területeken is betartsa az ígéreteit. 

 

Tizenegy gyalogátkelőhelyet létesítettek Budafok-Tétényben a főváros helyett (képünk illusztráció). Fotó: Shutterstock 

– Felháborító, hogy miközben minden közlekedéstechnikai feladat a fővárosé, mi tizenegy gyalogátkelőhelyet létesítettünk például helyettük – közölte lapunkkal a XXII. kerület vezetője. – A korszerű gyalogátkelők létrehozása pedig nem kis összeg, darabonként több tízmillió forintba kerül, amit általában a részvételi költségvetésből fedezünk a lakosok igényei alapján, vagyis azért, mert ezt szerették volna a kerületi emberek. A részvételi költségvetés következő szakaszában szintén számos gyalogátkelőt valósítunk meg a főváros helyett a lakosság javaslatai alapján – tette hozzá. Mint elmondta, számos más feladatot is kénytelenek voltak ellátni a főváros helyett, a fővárosi kezelésű Nagytétényi úti vagy Kastélypark melletti fűkaszáláson, az útfelújításokon és a csapadékvíz-elvezető csatorna kitisztításán túl is. – Amikor például kértem az utolsó helyi védetlen kerületi Duna-parti szakaszon mobil gát létesítését, az egyik ellenzéki képviselő cinikusan azt mondta, azt fizessék ki az ott élő lakók, mert az árvízvédelem biztosításával megnő az ingatlanuk értéke – jegyezte meg a polgármester.  

A Karácsony Gergely által vezetett főváros mindig azt állítja, amikor erről kérdezzük az illetékeseket, hogy nincs forrásuk, mert bevételeiket elvonta a „gonosz állam”, így például a gépjárműadók egy részét. Azt viszont elfelejtik megemlíteni, hogy rekordmennyiségű iparűzésiadó-bevétele volt a fővárosnak

– hangsúlyozta Karsay Ferenc.

Borítókép: Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.