Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kocsis Máté Gyurcsány Ferencnek: Nem úgy van az!

A baloldal vezére azt állítja, hogy „ők nem háborúpártiak”.

2024. 05. 30. 19:14
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc, a DK vezére (Fotó: MTI/Mohai Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal vezére azt állítja, hogy „ők nem háborúpártiak”. Jó lenne ezt az egyet elhinni neki, csak az a fényes nagy helyzet, hogy ezt nem ő dönti el, hanem a finanszírozói – írta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferencnek válaszolva, majd hozzátette:

A brüsszeli elit – a háborúban üzletet látó nagytőkésekkel a háta mögött – háborús lázban ég. Ezért aztán nem nehéz kikövetkeztetni, hogy milyen EP-képviselőket látnak szívesen. Olyanokat, mint a magyar baloldalé, akik minden adandó alkalommal támogatták szavazatukkal, hogy a kontinens közelebb lépdeljen a háború felé.

– A balliberális EP-képviselők igennel szavaztak a többi között arra, hogy

· Ukrajna folyamatos katonai támogatását fenn kell tartani, az ország győzelméhez szükséges bármennyi ideig és bármilyen formában (!)

· a tagállamoknak nem csak védelmi céllal kell fegyvereket és lőszereket küldenie

· növelni és gyorsítani kell az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtást, különösen modern harckocsikkal, páncélozott csapatszállító járművekkel, légvédelmi rendszerekkel

· haladéktalanul meg kell kezdeni az ukrán harckocsizók kiképzését

· meg kell fontolni a nyugati vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítását.

– sorolta Kocsis Máté.

 

– A Gyurcsány-féle csapat tehát pont úgy szavaz, ahogy a szponzorok elvárják tőlük. Nem a magyar embereket képviselik, hanem azokat, akik fizetik őket. A mi álláspontunk világos: tűzszünet és béketárgyalás kell. Erre gondoljunk jövő vasárnap!

– hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.