Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Lebuktak, így törölték a sorkatonaság bevezetését tárgyaló beszélgetést Magyar Péter csoportjában

Lebuktak, így egy nap után törölték a sorkatonaság bevezetését tárgyaló beszélgetést a Magyar Péter programalkotását segítő Discord-csoportban. Magyar először hazugságnak nevezte, hogy a sorkatonaság bevezetésére készülnének, de aztán mégis fontosnak tartották törölni az erről szóló beszélgetést. Sőt, nemcsak ezt, hanem az összes szakpolitikai kérdést tárgyaló „Vitázó” fórumot is megszüntették.

2024. 05. 30. 17:40
LB_20240408_tüntetés_0018

20240406 Budapest
Magyar Péter ügyvéd által meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvény.
fotó: Ladóczki Balázs (LB)
Origo

2024.04.06. BudapestMagyar Péter az által szervezettt Nemzeti menet és demonstráció, Budapesten, 2024.04.06-én.Képen: Magyar Péter.Fotó: Ladóczki Balázs
A Magyar Péter az által szervezett Nemzeti menet és demonstráció, Budapesten, 2024.04.06-án Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában. 

A hírre Magyar Péter is reagált, aki először még tagadta, hogy kormányra kerülésük esetén visszaállítanák a sorkatonaságot Magyarországon. Aztán egy nappal később mégis fontosnak tartották törölni az erről szóló „Sorkatonaság bevezetése” című szobát.

 Sőt, nemcsak ezt, hanem egy füst alatt az összes szakpolitikai kérdést tárgyaló „Vitázó” fórumot is megszüntették. A Magyar Péter felügyelete alatt álló moderátorok azzal nyugtatták a Discord-csoport tagjait, hogy a vitafórum „fejlesztés alatt van”, amelyet majd vissza fognak állítani. Ez utóbbi időpontját természetesen nem tudták megmondani.

 

 

A Magyar Nemzet korábban azt is megírta, hogy a Discord-csoport egyáltalán nem független Magyar Péter személyétől, a politikus ugyanis a Klubrádiónak adott áprilisi interjújában méltatta a kezdeményezést, kiemelve, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket: 

Létrehoztunk egy külön Facebook- és Discord-csoportot. (…) Rendkívül alkalmas ez a felület arra, hogy különböző szobákban – mint régen a chatszobákban – valódi diskurzus folyjon, (…) Próbálunk ezekbe a csoportokba annyi adminisztrátort, admint adni, hogy a trollokat idővel elég gyorsan kidobjuk…

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.