Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Letartóztatták a volt feleségét megkéselő férfit

A bíróság szerint fennállt a szökés és elrejtőzés veszélye.

Forrás: HEOL2024. 05. 23. 21:02
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, leo2014)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája 2024. május 23-án egy hónapra letartóztatta azt a férfit, akivel szemben emberölés bűntette miatt nyomoz a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság – írta a Heves Vármegyei hírportál. 

A férfit azzal gyanúsította meg a nyomozóhatóság, hogy 2024. május 13-án délelőtt Füzesabonyban halálra késelte különélő feleségét. 

A cselekmény egy kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény, alapesetben 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a sérülések nagy száma és jellege miatt felmerül a különös kegyetlenséggel történő elkövetés, amely 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A döntés indokolása szerint egyrészt a gyanúsított esetén fennáll a bűnismétlés konkrét és reális veszélye tehát az, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, erre adat merült fel a nyomozás során. 

A bíróság szerint mindemellett a gyanúsított rendezetlen személyi és családi körülményeire tekintettel fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye is. A végzés végleges, azt mind az ügyész, mind a gyanúsított, mind pedig a védője tudomásul vette. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.