Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Magyar Péter „anyósa” a Sorstalanság című film botrányában is kivette a részét

Több száz millió forint eltűnésében is szerepet vállalhatott S. Mária Judit.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 05. 15. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Magyar Péter gazdasági vezetője, S. Mária Judit nemrég jött ki a legsúlyosabb büntetés-végrehajtási intézményből, a fegyházból, ahova egy bűnszervezet fontos tagjaként 1200 ember meglopásáért, gátlástalan átveréséért került. Szabadulása után Magyar Péter legközelebbi munkatársaként találta meg számítását. Nemcsak gazdasági vezető, ő irányítja Magyar Péter titkárságát is. A nő nem más, mint Magyar Péter párjának, Vogel Evelynnek az édesanyja.

A nő egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként csalt, lopott és hamisított, nyugdíjasok százait is gátlás nélkül meglopva. 

Bűntársaival nyolcmilliárd forintot tüntettek el, az összeg jelentős része azóta sem került elő. Körülbelül hétmilliárd forintot sikerült elrejteniük a hatóságok elől. S. Mária Judit azóta rendszeresen látható Magyar Péter körül az újdonsült politikus rendezvényein. 

A Tűzfalcsoport legfrissebb bejegyzésében az anyósjelölt múltjából további érdekességekre is érdemes felhívta a figyelmet. Mint írták, cégjogi értelemben S. Mária, aki a cégnyilvántartásokban mint V. Mária szerepel, több vállalkozásban volt vezető tisztségviselő vagy tag, amelyek egy kivételével – amelyet felszámoltak – kényszertörlés következtében szűntek meg.

A NAV hivatalos tájékoztatása szerint a kényszertörlési eljárás egy olyan cégbírósági eljárás, amely – a törvényes működés helyreállítása hiányában – a jogsértő módon működő cég jogutód nélküli megszüntetését és cégjegyzékből való végleges, vissza nem fordítható törlését eredményezi. Az egyik korábbi cég azonban különösen érdekes partneri kapcsolatokra mutat rá. 

A BALEARI Kft.-ben V. Mária ugyanis annak a Barbalics Péternek volt a cég-, illetve tulajdonostársa közel nyolc éven át, akinek a nevéhez fűződik Kertész Imre Nobel- és Kossuth-díjas író remekművének, a Sorstalanságnak kapcsán az egyik legnagyobb botrány

– húzta alá a Tűzfalcsoport.

A blog szerint a botrányról az Átlátszó is beszámolt, akik felidézték: a Hír TV Célpont című műsora foglalkozott azzal, hogy a figyelmeztetések ellenére bűncselekménygyanús ügyekben is érintett producerekre bízná a kulturális államtitkár a több száz millió forintba kerülő Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál rendezését. 

A műsor szerint „Szőcs Gézának többen is arra hívták fel a figyelmét, hogy a főszervező egyesület két filmes producere, Barbalics Péter és Neményi Ádám »gazember«”, illetve az Átlátszó szerint Szőcs Gézát nem izgatta fel túlságosan ez a Sorstalanság-ügy: „Sorstalanság-ügyben számonkérte Barbalicstól azt, amit mindenki számonkért, hogy 

»hova sikkasztott el 700 vagy 800 millió forintot?«

Hozzáfűzte, tud olyan dokumentumot mutatni, amelyben van egy összefoglaló és elszámolás, amely őt meggyőzte.”

Forrás: Tűzfalcsoport

A Magyar Nemzet korabeli beszámolóiból az is kiderül, hogy Koltai Lajos rendezőnek is megrendült a bizalma Barbalicsban, aki egyébként civilben Dávid Ibolya korábbi elítélt MDF-elnök sógora.

 

A BALEARI Kft. kapcsán egyébként a céginformációk alapján hivatalos mérleg, illetve eredménykimutatás nem elérhető. Barbalics jelenlegi közéleti tevékenységéről is keveset tudhatunk, nyilvános Facebook-bejegyzései alapján bizonyosan nem nagy Trump-, viszont „Mérce-rajongó”.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.