Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Rá akart gyújtani a mentőautóban, de nem hagyták neki, ezért durván elbánt a mentősökkel a begyógyszerezett férfi

Vádat emelt azzal a férfival szemben a Szegedi Járási Ügyészség, aki tavaly nyáron Szegeden a segítségére siető mentősre támadt valamint szétverte egy mentőkocsi berendezését.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 05. 15. 12:04
Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugtatókra ivott alkoholt, amitől rosszul lett, ezért egy kerékpárútra feküdt a férfi tavaly május 11–én délután. A járókelők értesítették a mentőket, akik beszállították a kórházba. Útközben a vádlott egyiküktől cigarettát kért, de nem kapott, illetve közölték vele, hogy a mentőautóban nem is dohányozhat.

Ettől a vádlott indulatossá vált, köpködni kezdett, valamint szidalmazta a mentőápolót, aki vele maradt, míg társa ülőkocsiért bement a klinikára. Mikor a vádlott felemelt ököllel indult meg az ápoló felé, a sértett rácsukta a mentő ajtaját, ahol törni-zúzni kezdett, majd onnan tárgyakat hajított ki a mentős felé.

A vádlottat csak több egészségügyi dolgozónak együttesen sikerült megfékeznie. Magatartásával a mentőautóban és berendezéseiben csaknem hétszázezer forint értékű kárt okozott, amely nem térült meg.

Az elkövetőt a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, valamint rongálással vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A mentő megrongált berendezéseiről készült képeket a nyomozó hatóság a szemlén készítette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.