Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az éj leple alatt, a belvárosban csapott le a tulajdonos a settenkedő tolvajra

Másodszor tört be a vádlott egy hevesi étterembe, de a tulajdonos tetten érte, amikor megpróbált elfutni egy lopott mobiltelefonnal. A Hevesi Járási Ügyészség lopás bűntette mellett rablás bűntettével vádolja az elkövetőt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 06. 20. 15:26
Old,Knobs, ajtó, kilincs
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal kísérletezett egy 30 éves férfi tavaly Heves belvárosában, hogy találjon egy nyitott kaput, amelyen át az adott épületbe bejutva bármit ellophat, ami a keze ügyébe kerül. Végül egy étteremmel szerencsével járt, a gazdasági bejáraton át be tudott menni a vendégtérbe, ahol több mint százezer forint készpénzt és egy bankkártyát vett magához.

A sikeren felbuzdulva két nappal később, éjféltájban megismételte a korábbi cselekményt, és ismét beosont a vendéglőbe. Ott addig kutatott, míg megtalálta egy asztalon a tulajdonos mobiltelefonját, melyet rögvest zsebre vágott. A további lopást a raktárból kilépő sértett akadályozta meg, rákiáltott ugyanis a terheltre, hogy mit keres ilyenkor az étteremben. 

A tetten ért tolvaj erre futásnak eredt, ám a tulajdonos a bejárat közelében utolérte, és megragadta hátulról a kabátját. A vádlott a már megszerzett telefonnal továbbra is el akart szaladni, ezért könyökkel hátracsapott, arcon találva így a sértettet. A megütött férfi hanyatt esett, de magával rántotta a rablót is, aki a földön kialakult dulakodás végén megadta magát. Mire a rendőrök kiérkeztek, a tettes zsebéből előkerült az elvett mobiltelefon.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – három év börtönt és három év közügyektől eltiltást szabjon ki az általa ellopott tárgyat erőszakosan megtartani igyekvő terhelttel szemben.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.