Nagyra nyitották a vészkijáratokat, káosz és özönvíz zúdult a rockerek mekkájára

Olykor a színpadot sem lehetett látni és pillanatokon belül bokáig érő dagonyává áztatta a szántóföldet a lezúduló víz.

2024. 06. 20. 13:18
Nova Rock
illusztráció Fotó: Facebook/Nova Rock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem úszta meg az idén sem az égi áldást a Nova Rock közönsége – írja helyszíni tudósításában a Hard Rock

Bár az elmúlt évek legerősebb programjával készültek a fesztivál szervezői 2024-ben, az időjárási körülményekre nem tudtak hatással lenni minden igyekezetük ellenére sem, pedig könnyen lehet, hogy az elmúlt években tapasztalt komoly esők miatt rendezték meg a fesztivált a megszokotthoz képest egy héttel később. 

Idén a fellépők között volt a Green Day, az Avenged Sevenfold, a Bring Me The Horizon, Billy Talent, Corey Taylor – aki a koncert napján végül lemondta a fellépését. A harmadik nap ott volt a búcsúturnézó Sum 41, Avril Lavigne, Steel Panther és Alice Cooper és a Måneskin, utóbbi egy kis humorral oldotta az időjárási helyzetet. 

Olyan dögösek vagyunk, hogy még az ég is benedvesedik tőlünk

– hangzott el a színpadon. Aztán este 11 környékén leszakadt az ég. A portál azt írja, olyan durva zivatar kerekedett, amitől olykor a színpadot sem lehetett látni és pillanatokon belül bokáig érő dagonyává áztatta a szántóföldet a lezúduló víz. Egy idő után volt, aki megelégelte, hogy beázott cipőben kell slattyognia, inkább levette a lábbelit, hogy úgy szaladjon végig a helyszínen. 

A fesztivál területéről kifelé haladva akkora összefüggő vízfelületek alakultak ki, hogy szinte lehetetlen lett eljutni a főbejáratig, ezért 

a szervezők megnyitották a vészkijáratokat.

Hozzáfűzik, abszolút balesetveszélyes helyzet alakult ki a fesztivál területén, de a mentőautók ott voltak készenlétben, komolyabb balesetről nem lehetett hallani. Ettől függetlenül azt írják, hatalmas kaland volt a fesztivál, amelynek minden percét imádták, még az esővel és a sárdagonyával együtt is. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.